Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

MEB E BAĞLANMA KONUSU

DEĞERLİ ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ ÖZÜRLÜLER YASA TASARISINA GÖRE TÜM KURUMLAR EN GEÇ 31.12.2006 YA KADAR MEB E BAĞLANACAK. ŞİMDİ BURADAN KONUŞALIM. BUNUN BİZE KAZANIMLARI NE OLUR KAYBETTİRECEKELRİ NE OLUR. BURADA TARTIŞALIM EĞER MEB E BAĞLANMANIN ZARARIMIZA OLUŞACAK BİR DURUMU OLURSA HAREKETE GEÇİP BAZI ŞEYLERİ DÜZELTELİM.
23-05-2005
Belirtilmemiş
Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.
17 Yanıt
kişiye ve mimarinize özel her türlü asansör sistemleri tasarımı imalat ve montajını yapan firmamıza ulaşabilirsiniz.monolift asansör müh.ltd.şti. 0232 33 999 66
17-05-2016
Erkan UMUL
Usta Öğretici

hepimiz kurs statüsünde geçiş yapıyoruz geçiş sürecinin çok sıkıntı yaratmayacağı bazı esnek davranışlarda bulunulacağı bugün aldığım bilgiler arasında ayrıca meb yönetmeliğinde küçük kelime oyunları var bizim lehimize ( geçiş esnasında ki kolaylık ) hepimize hayırlı olsun
28-02-2006
Belirtilmemiş

Arkadaşlar Özel Öğretim Kurumları Genel Müd.yrd. 2 gündür Zonguldakda 23.02.2006 tarihinde ildeki bütün özel eğitim kurumları ile bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıdan çıkan bizi MEB konusunda ilgilendiren sonuç; MEB in iki yeni yönetmelik hazırladığı bunların bakanlar kuruluna sunulduğu yakın zamanda çıkması beklendiği açık şekilde deklare edildi. Bu yönetmeliklerin amacının SHÇEK bağlı kurumların MEB'e geçiş sürecinde hiç sancı çekmeden geçirilmesi olduğunu bizzat Özl.Eğt.Kur.Gen.Md.Yrd. Açıkladı. Şimdiden tüm kurumlar için hayırlı olur inşallah.
24-02-2006
Belirtilmemiş

Zaten son genelgede geçen ibareye göre Meb bizleri kurs statüsünde görüyor ve geçişlerin aksamaması için tüm merkezleri kurs olarak geçirecek okula olarak geçmek isteyen kurumlar ise sıfırdan başvuru yapacak.Eskiye dair herhangi bir hakkı bulunmadan tabiki.bilginize .

Mustafa Eryoldaş

16-02-2006
Belirtilmemiş

Arkadaşlar sizce kursmu daha iyi okul mu bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatsın. Saygılar.   Ali TAN
16-02-2006
Belirtilmemiş

Mail adresine gönderebilirim de mevzuat çok tam adresini yazıyorum: http://ookgm.meb.gov.tr/mevzuat.asp

Bu sayfadan "özel eğitim kurumlarına ait standartlar yönergesi" ve diğer mevzuatı inceleyebilirsin.

31-05-2005
Belirtilmemiş

ayrıca shçek 3 kat üzeri merkezlere asansör şartı getirdi bu durum meb kurumlarında da aynı mı?
31-05-2005
Belirtilmemiş

konuyla ilgili mevzuatı http://ookgm.meb.gov.tr adresinde bulamadım.

31-05-2005
Belirtilmemiş

     Eğer Kurs olarak açarsanız (rehabilitasyon merkezi) müstakil bina şartı yok. Bina sakinlerinin muvafakat vermesi gerekir. En az 15-16 bölümü (odası) gerekir. Bkz. "özel eğitim kurumlarına ait standartlar yönergesi"

    Yok eğer Özel Eğitim okulu açarsanız artık müstakil bina şartı var.

31-05-2005
Belirtilmemiş

Shçek yönetmeliğinde bir apartmanda reh.mer açılacaksa, reh.merkezine özel bir giriş şartı arıyor. Meb te yanlış anlamadıysam müstakil bir bina şartı aranıyor. Bizim merkezimiz 4 katlı binanın alt iki katını kullanıyor. Müstakil girişleri ve müstakil bahçesi mevcut. yani bina ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Sadece girişi ayrı olan 3.ve  4.katlar konut olarak kullanılıyor. Bu konuda net bilgi sahibi arkadaşlarımız varsa bilgi istirham edeceğim. Teşekkür ederim. Orhan GÜMÜŞ 
31-05-2005
Belirtilmemiş

konuyla ilgili mevzuatı http://ookgm.meb.gov.tr adresinde bulabilirsin.

Ayrıca okullar tam gün ya da yarım gün neyse bildiğiniz diğer okullar tarzında bir ders verir. Çeşitli branş öğretmenleri vardır. (Okulları olanlar yazsa daha iyi olacak) 5 yıllık vergi muafiyeti vardır. Ama kurslarda böyle birşey yok. Bina standartları açısından kurs ile okul arasında tabiki farklar vardır ama arasında da uçurum yoktur. (Bakınız özel okullar çerçeve yönetmeliği, standartlar yönergesi)

30-05-2005
Belirtilmemiş

ayrıca meb e baglı kurslar ile okullar arasındaki fark nedir? istenilen fiziki standartlar nelerdir, seans farklılıkları nelerdir, vergi muafiyeti konusunda hangisi avantajldır.ve yönetmeliklerini nasıl bulabilirim. bu konularda yardımcı olursanız sevinirin. saygılarımla
30-05-2005
Belirtilmemiş

böyle bir uygulama birçokkurumun kapanmasına mağdur olmasına neden olacaktır ki bunun bir çözüm noktasına getirileceği kanaatindeyim...
30-05-2005
Belirtilmemiş

   Kazanılmış haklar derken, MEB'e bağlanırken yeni bir kurum açmış gibi bir durum oluşacak. Yani bir anlamda eski kurumu kapatmış yeni bir kurum açmış olacaksınız. Böylece MEB size daha önce değişik bir hak vermediği için kazanılmış bir hak olayı olmayacak.

  Eğer SHÇEK bir düzenlemeye gitmiş olsaydı o zaman kazanılmış haklar söz konusu olabilirdi.

27-05-2005
Belirtilmemiş

öğretmen listesi

öğrenci listesi

çalışan maaş bordroları

yeni kayıt raporları

ssk tahakkuk fişi ve ödendi belgesi

ayrıca milli eğitime geçişle ilgili olarak yasal anlamda verilen haklar geri alınamaz yani shçek e baglı kurumlar shçek tarafından  kazandığı haklara yine sahip olacaktır.

27-05-2005
Belirtilmemiş

HER AY SHÇEK E MATBU OLARAK HANGİ EVRAKLARI GÖNDERİYORSUNUZ VE AYIN KAÇINA KADAR. BU KONUDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM. ÇÜNKÜ MALATYA İLİNDE İLGİNÇ UYGULAMA MEVCUT. KARŞILAŞTIRMAK İSTİYORUM.

 

27-05-2005
Belirtilmemiş

MEB BAĞLANMA ANLAMINDA TAM BİR KARGAŞALIK HAKİM. ÇÜNKÜ MEB BAĞLANMA İŞİ CİDİ BOYUTTA OLURSA BİR ÇOK KURUM FİZİKSEL ŞARTLARI YERİNE GETİREMEDİĞİ İÇİN KAPANIR. ÇÜNKÜ FİZİKSEL ŞARTLAR ANLAMINDA MEB HERŞEYİ STANDART İSTİYOR.

 

27-05-2005
Belirtilmemiş

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
İş Arayanlar

iş arayan 635 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Merve D.
Fizyoterapist

2 gün önce

Sümeyye Ç.
Sosyal Hizmetler

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Dün

Mehmet M.
Uzman Öğretici

2 gün önce

Zeynep D.
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

Kullanıcı Görüşleri...
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın