Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

Mesleki Rehabilitasyon Merkezleri Hakkında Bilgi İstiyorum

Arkadaşlar Mesleki rehabilitasyon merkezleriyle ilgili bilgisi olan var mı? benim bildiğim yönetmeliğin çıkmış olduğudur ama ne denli yaygınlaştı onu bilmiyorum. İstanbul'da mesleki rehabilitasyon merkezi var mı varsa telefon numarasını biliyorsanız verir misiniz? veya en azından adını verirseniz ben araştırırım. şimdiden ilginize teşekkür ederim.
24-10-2008
Hamdi DEMİREL
Sosyal Hizmet Uzmanı
Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.
2 Yanıt
öncelikle ilgin için teşekkürler. açıkçası benim derdim şu; ben çoc. mah'de çalışıyorum ve suça itilen hafif derecede mental retardasyon'u olan bir çocuk geldi (bazen birden çok gelebiliyor) ve ilköğretim 8'nci sınıfa kadar okumuş benim amacım çocuğa sürekli eğitim verdirmek değil çünkü çocuk zaten pek birşey anlamıyor, neticede çocuk eğitim görecekse bile bir iş sahibi olması açısından mesleki rehabilitasyona tabi tutulması çok önemli yani hem çocuğun maddi kazancı hem de kendini işe yarar hissedip özgüven kazanması açısından çok önemli.... yoksa her tarafta belediyelerin meslek edindirme kursları var ama............. Neyse uzun lafın kısası senin dediğin o süreci ben de yakından takip etmiştim ve o gökkuşağı projesi fiyaskoyla sonuçlandı zimmete geçirmeler falan televizyonlara çıktı haberleri ama ne denli doğru bilemem çünkü iş adamları verdikleri bağışlar karşılığında kendilerine makbuz verilmediğini ve sözel olarak ne kadar para bağışlayacağını söyleyen iş adamları da sözünde durup bağışta bulunmadılar o proje böyle bitti.... velhasılı kelam ben genel olarak özel eğit. ve reh. merkezlerinin tek başına yeterli olduğuna inanamıyorum illaki faydaları var ama bazı özürlülerimiz için mesleki rehabilitasyon şart diye düşünüyorum... son olarak zaten üzülerek şunu görüyorum nerede çalışırsan çalış fazla çabaladığın görüldüğünde, idealist olduğunda ve çok çalışkanlığın göze bettığında -ki budurumu birçok memur arkadaşla ve farklı meslek gruplarıyla konuşmuşumdur ve amacım polemik yaratıp tartışma yaratmak değil ama ortak nokta var- istenmeyen biri olup çıkıyorsun yani dediğin gibi fazla boş zaman harcamamak ama yapılabilecek en iyi şeyi yapmak olmalı. Hoşça kal.
30-10-2008
Hamdi DEMİREL
Sosyal Hizmet Uzmanı

Hamdi engelliler yasasıyle birlikte yönetmelikleri arka arkaya çıkardılar ama fiyasko,korumalı işyerleri yönetmeliği,mesleki rehabilitasyon merkezleri yönetmeliği,2 3 sayfadan oluşan uydurma yönetmelikler yani,bir ara hatırlarsın özürlüler idaresi 2 proje yürütüyordu,biri gökkuşağı projesiydi,hani başbakanın çıkıp insanlara tanıttığı, yurt çapında konserlerin yapıldığı afişlerinin asıldığı proje,güya 13 ilde mesleki rehabilitasyon merkezleri kurulacaktı,akıbetini bilmiyorum açıkcası,adını anan yok...ben zamanında çok araştırdım ama boş...sende zamanını boşa harcama derim:)
24-10-2008
Suat DİZDAR
Sosyal Hizmet Uzmanı

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

İş Arayanlar

iş arayan 633 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Selma H.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

Dün

Mehmet M.
Uzman Öğretici

Dün

Can B.
Psikolog

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

2 gün önce

Sümeyye Ç.
Sosyal Hizmetler

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.