ercan bey. gittiğiniz reh. merkezi ile kreşteki öğretmenlerin birlikte çalışmasını öneriyorum. ercan bey coğun kulandığı ilaçlar konuşma problemine yönelik ilaçlar ise bu ilaçlar konuşma organlarının uyuşmasına neden oluyor yani konuşmayı zorlaştıyor (butip ilaçlar kulanan öğrencilerim ilaçları kestiken sonra gelişim daha arttı) kreşte özel eğitim okulunda verilen eğitimin verilmesini sağlaya bilirsiniz.
dikkat yoğunlaştırma çalışmaları
1.uyaran verildiğinde nesneye bakar.
2.ses çıkaran nesneyi gözleri ile takip eder.
3. elindeki nesneleri inceler
3.nesneyi takip eder.
4. bir nesneden diğer nesneye başını çevir. bu amaçlar istege ve cocuğun durumuna göre arttırılabilir. burada amaç cucugun bir nesne vb şeye uzun süre bakmasınız sağlamak. bu çalışmalrı yaparken çocuk dikkatini nesneye verdiği zamanlar devamlı pekiştirilmeli
el parmak kaslarını oyun hamurları var onları kullanarak gelişimine katkı sağlaya bilirsiniz. ayrıca el ve parmak kaslarını kullandığı her türlü eşya ile gelişimeri destekleye bilirsiniz.
sevgi ve saygılarımla