Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

Özel Eğitim Yüksek Lisans Programı

Merhaba arkadaşlar, bir devlet okulunda ücretli öğretmen olarak özel eğitim öğretmenliği yapıyorum. Branşım Coğrafya ve formasyonum var. Bu işi yapmaya başladıktan sonra kendimi yeniden keşfettim ve mutlu olduğum branşın özel eğitim olduğunu anladım. Bu alana ciddi derecede ilgim var, bu nedenle özel eğitimden yüksek lisans yapmak istiyorum ve bununla ilgili bazı sorular soracağım. Bilgi sahibi olanlar görüşlerini belirtirse çok sevinirim.
1) Alan dışı olarak (coğrafya mezunuyum) yüksek lisans programına kabul edilir miyim?
2) Bu alanda yüksek lisans yaparsam devlet okullarına özel eğitim öğretmeni olarak atanmam mümkün mü?
3) Şayet atamanma imkanı varsa yüksek lisansı tezli olarak mı yapmam gerekiyor yoksa tezsiz de kabul görüyor mu?
4) Bu programlar ingilizce yeterlilik istiyorlar mı yoksa ingilizce olmadan da kayıt olabiliyor muyuz?

Bu soruları cevaplayabilirseniz çok sevineceğim. Eğer böyle bir imkanım yoksa yeniden sil baştan üniversite okumak istiyorum. Umarım birileri görür ve cevaplar. Şimdiden teşekkür ederim.

15-03-2017
Cihan DEMİR
Özel Eğitim Öğretmeni
Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.
7 Yanıt

İyi aksamlar ben gazı üniversitesi el.sanatlari öğretmenliği bitirdim 4 yıldır engelli derneğinde elsantalri kursu veriyorum. Sorum şuki özel eğitim yüksek lisans yapmak istiyorum şartları nelerdir birde bu bölüme başvuru yapabilirmiyim tezsiz olursa ücret ödeniyor mu tezli olursa YDS yada Alesemi girmem gerekiyor bununla ilgili ayrıntılı bilgi veririmisiniz.simdiden çok teşekkür ediyorum

22-11-2020
Pınar SÖĞÜT
El Sanatları Öğretmeni

Yorumlar

Ayrıntılı bir bilgi aldınız mı acaba ben de sizden öğrensem :) 

Ben de Selçuk Üniversitesi lisans el sanatları öğretmenliği mezunuyum bu alanda yüksek lisans yapmayı istiyorum sorucağım soruları tam olarak belirtmişsiniz:)

Hatice AY   -   11-02-2021

hayır malesef daha cevap alamadım:(

PINAR SÖĞÜT   -   12-02-2021
Sorunuzla ilgili cevap alabildiniz mi ?Bende psikoloji mezunuyum PDR den formasyonum var Özel Eğitimde Yüksek lisans yapıp atabilir miyiz ?
Figen TANGÜÇ   -   13-01-2024

Egitim fakultesi mezunu olup ozel egitimde yukseklisans yapanlar ikinci oncelik olarak devlete atanabiliyor ama formasyon hakkinda bilgim yok.. tezli ya da tezsiz farketmiyor. Ama yukseklisans mezunu olarak sana onerim maddi ve manevi gucun varsa lisansi oku. Hem isi ogrenirsin hem sonrasinda yukseklisansini tanitmak icin falan ugrasmazsin.
20-03-2017
Gamze AKER
Özel Eğitim Öğretmeni

Hocalarım merhabalarAlanımız dışında özel eğitim de yüksek lisans düşünüyorum. Yapanlardan öneri almak isterim.Develet okullarına atanma şansı nedir bu durumda bilgisi olan varsa beni de bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.
06-06-2022
Hasibe ÖZÇELİK
Belirtilmemiş

Fiyat için bilgi alabilirseniz bende paylaşım yaparım iyi günler
30-03-2017
Mustafa TARLAKUŞU
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Cihan hocam lisans hangi dersleri aliyorsa yuksek lisansda ayni dersleri aliyor tek farki staj durumu.. işin icine girmissiniz zaten stajin esprisi kalmiyor :) Bir an once bolumleri arastirip basvurun cunku talep cok. Mustafa hocam medipol universitesinde dil konusma var. Hatta bende dusunuyorum. Bilgi edinirsem yazarim buraya.
28-03-2017
Gamze AKER
Özel Eğitim Öğretmeni

Özel egitim bölüm yuksek lisans hangi üni var dil konuşma ve işitme olabilir istanbulda bulunan üni olursa cok sevinirim 10 yıldır özel eğitimde çalışıyorum sizlere basarılar diliyorum
25-03-2017
Mustafa TARLAKUŞU
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Gamze Aker hocam öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Burada özel eğitime kaynak gösterilen bölümler haricinde diğer bölümlerden kısa yoldan özel eğitimci olmak isteyenlere gösterilen tepkilerden haberdarım, nitekim açtığım konunun itibar görmeyişinden de mevzu açıkça anlaşılıyor. Zaman ayırıp yazmışsınız bunun için tekrar sağ olun. Yaşım 27, kendi alanımdan yüksek lisans da yaptım. Uzun süre gönüllü olarak şizofreni ve bipolar bozukluk derneklerinde gönüllü öğretici ve eğitim danışmanı olarak çalıştım. Bir belediyeden şizofreni hastalarına yönelik ödenek talep ederken yaptığım çalışmalardan dolayı bana özel eğitim öğretmeni olmam konusunda teklif geldi. Sektörde kendi alanımda çalışarak kazandığım paranın neredeyse yarısına ücretli öğretmen olmayı kabul ettim. Demem o ki kesinlikle amacım maddi olanaklar değil; bu, yazıyı okuyan diğer öğretmen arkadaşlarım tarafından da bilinsin isterim. Öte yandan 2 yıllık uzmanlık eğitiminin azımsanmayacak nitelikte olduğuna inanıyorum. Zorunlu YÖK dersleri, seçmeli alan dışı dersleri ve eğitim derslerini (formasyonumu gazi üniversitesinden aldım) çıkıp bir de uzmanlık tezini ekleyince işi öğrenme ve akademik eksikliği tamamlama konusunda lisans eğitiminden çok da geride kalmayacağımı düşünüyorum. Gönül isterdi ki lisans eğitimimi de bu bölümden alayım ama herkes her zaman mutlu olacağı mesleği küçük yaşlarda öngöremiyor. Ben bu işi gerçekten gönülden yapıyorum ve velilerimi o dönemin başındaki korkularından bir nebze olsun sıyrılmış olarak görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. Yazıyı fazla uzattım affola. :)
25-03-2017
Cihan DEMİR
Özel Eğitim Öğretmeni

Yorumlar

Cihan bey sorunuzun yanıtını aldınız mı beni de bilgilendirir misiniz oluyor muymuş farklı bölümden yüksek lisans yapılabiliyor muymuş bende edebiyat mezunuyum özel eğitimden yüksek lisans yapıp atanma durumumuz var mıymış
Oya LOKUMCU   -   30-11-2023

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...