18-04-2017 |

Yaşlı Kadının, Kızına Mektubu ..

Hayat, iç içe girmiş zincir halkalar gibidir. Çocuk olarak doğarız ve bizi koruyup kollayan bir ailemiz vardır. Büyürüz, bizim de hayata hazırlayacağımız çocuklarımız olur.

Anne ve babamız yaşlandıkça bakıma muhtaç hale gelirler. Mesela Alzheimer hastası ebeveyni olanlar, anne/babasıyla daha yakın ilgilenmek zorundadır.

Bazense evlatlar, anne/babalarının kendileri için yaptıkları iyilikleri unuturlar.

Sizin de az sonra okuyacağınız mektubu, ilk okuduğumda gözyaşlarıma hakim olamadım.Tıpkı mektubu yazan anne gibi, benim annem de her zaman yanımda oldu.

Mektubu yazan anne, mektubunda kızını nasıl büyüttüğünü, ona nasıl sevgi ve sabır gösterdiğini en ince detaylarıyla betimliyor.

“Canım kızım, ben yaşlanırken lütfen bana sabır göster. Neler çektiğimi çok iyi anla. Konuştuğumuzda bazı şeyleri defalarca tekrar ediyor olabilirim. Yine de bana, “Az önce de aynı şeyi söyledin” deme. Dinle lütfen.

Küçüklüğünü ve uykuya dalmadan önce sana okuduğum masalları hatırla. Yeni teknolojileri öğrenemediğimde, lütfen öğrenmem için sabırla bekle ve beni küçümseme. Hatırlıyor musun canım kızım, sana nasıl yemek yemeyi, saçını taramayı, giyinmeyi ve hayatındaki küçük sorunları çözmeyi nasıl öğrettiğimi?

Ben yaşlanırken lütfen sabırlı ol. Neler çektiğimi anla. Eğer konuştuklarımızı unutuyorsam, hatırlamam için zaman tanı. Yine hatırlayamazsam, lütfen kızma. Benim için en değerli olan şeyin senin yanında olmak olduğunu bil. Yaşlı ve buruşmuş bacaklarım yavaşça hareket ederse, tıpkı sana yürümeyi öğrettiğim gibi bana yürümemde yardımcı ol. O günler geldiğinde, üzülme ve sadece yanımda ol. Hayatımın sınırlı günlerini sevgi dolu şekilde geçirmemi sağla. Bana yaptıkların için gülümsemeyi ve teşekkür etmeyi ihmal etmeyeceğim. Seni her gördüğümde suratımda kocaman bir gülümseme oluşuyor. Hep yanında olduğumu hatırla. Sadece, seni çok sevdiğimi söylemek istiyorum canım kızım.”

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.

EDÆRİNCİK

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
İş Arayanlar

iş arayan 633 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Özge K.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

Dün

Merve D.
Fizyoterapist

Dün

Meftune S.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Merve N. Ş.
Uzman Öğretici

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.