05-09-2016 |

Özel Eğitimde Sosyal ve Kültürel , Sanatsal Etkinliklerin Değerlendirilmesi

SOSYAL ve KÜLTÜREL, SANATSAL ETKİNLİKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

   Okul öğrencilerinin, öğretmenlerinin, personelin, öğrenci velileri ve okul idaresinin daha sıcak ilişkiler kurabilmesi ve yukarıda sayılan kişilerin öz güven ve başarma duygularının  geliştirilmesi amacıyla yapılacak olan sosyal ve kültürel, sanatsal etkinliklerin çok büyük bir katkı sağladığını söyleyebiliriz.

Okula hem maddi hem de manevi destek sağlar

Sosyal ve kültürel, sanatsal etkinliklerin özel eğitim okullarında öğrencilere, öğretmene, personele, öğrenci velilerine ve okul idaresine sağlayacağı katkıları açıkladıktan sonra ne gibi etkinlikler yapacağımızı örnekler verelim.

Öğrenciye Katkıları: Öncelikli olarak etkinliklerin her öğrenciye yararları olacaktır elbette fakat bu etkinliklerden en çok katkı sağlayacak olan özel eğitime muhtaç öğrencilerdir. Özel eğitimde asıl amaç; özel eğitime muhtaç bireylerin topluma kazandırılması, sosyal ortamlara girebilmeleri ve yaşamlarını bağımsız bir şekilde idare edebilmeleri hedeflenirken, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin kendine güven duymaları bu hedefleri yerine getirmede alt yapıyı oluşturmaktadır, her türlü etkinlikten kaçırılan çocuklar, arka planda tutulan çocukların kendilerine güvenmesini elbette bekleyemeyiz, öncelikli olarak etkinliklerde yer alan özel eğitim öğrencilerinin kendilerine güvenleri gelecektir, başarma duygusunu tadacak olan özel eğitim öğrencilerimiz bununla yetinmeyip daha fazlasını da yapabilirim duygusuna kapılacaklardır ve bunu da başaracaklardır. Yaptıkları etkinlikler sayesinde takdir toplayacak ve özel eğitim öğrencilerine ön yargıyla yaklaşan bir topluma aaa özel eğitim öğrencileri de bunu başarabiliyor dedirteceklerdir. Öğrenciler bir şeyleri yapabildiklerini görüp mutlu olacaklardır.

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

Öğretmene Katkıları: Her insan yaptığı işin sonucunda bir takdir aldığında mutlu olacağı gibi öğretmenler içinde bu geçerlidir. Öğrencilerinin etkinlikte başarılı olduğunu görüp emeğinin boşa gitmediğini görecektir, özellikle özel eğitim öğretmenleri zoru başararak bunu sağladığından dolayı daha mutlu olup ve derslerinde daha fazla performans sergileyerek kendisi mutlu olacaktır.

Personele Katkıları: Her okulun gizli kahramanlarıdır, okulun tüm yükünü taşıyan, öğrencilerin tüm yükünü taşıyanlar okul personelleridir. Okul personelli açısından faydalarına bakılırsa farklı bir ortamda farklı bir iş yaptıklarından dolayı kendilerini daha iyi hissedecekler ve özel eğitim öğrencilerine katkı sağladıkları için vicdanları rahat olacaktır.

Öğrenci Velisine Katkıları: Yapılan etkinlikler sonucunda belki de en çok mutlu olacak olan kişiler velilerimizdir. Özel eğitime muhtaç çocukları bulunan aileler bu durumdan dolayı toplum içerisinde bulunmakta kaçınmaktadırlar, böyle etkinliklerde çocuklarının akranlarına benzer şekilde başarılar elde ettiğini gören çocuklarının da ürün ortaya koyabildiğini gören aileler çocuklarından çekinmeyip, onlara güveneceklerdir ve bu etkinlikler sonucunda çocuklarının başarılarını görüp çok mutlu olacaklardır.

Okul İdaresine Katkıları: Bu tür etkinliklerde elbette bir bütçenin ayrılması ve bu etkinlikleri koordine edecek bir otoritenin olması gerekir işte bu otoriteyi de sağlayacak olan okul idaresidir planlamaları yapacak, öğretmenleri görevlendirecek, bütçeyi ayıracak, etkinlikler esnasında davet edilmesi gerekenleri davet edecek, öğrenci velilerine bilgilere verecek, personele görev dağılımı yapacak, gerekli olan malzemeleri temin edecek ve en önemlisi de öğretmeni ve öğrencileri motive edecektir. Elbette bu görevleri yerine getiren okul idaresi bir sonuç, bir ürün ve üst mevkilerden tebrik bekliyor olacaktır. Etkinlikler başarılı bir şekilde sonuçlandıktan sonra okul idaresi verdiği emeklerin boşuna gitmediğini, verdiği maddi ve manevi desteğin boşa gitmediğini gördüğü zaman, kendini iyi hissedip, okulun adını duyurup ve bir sonraki etkinliklere de gönül rahatlığı ile maddi ve manevi destek sağlayacaktır.

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

SOSYAL ve KÜLTÜREL, SANATSAL ETKİNLİKLERE ÖRNEKLERÖncelikli olarak belirtmek isteriz ki verdiğimiz örnekler tabi ki çoğaltılabilir. Seçtiğimiz etkinliklerin özel eğitim öğrencilerinin seviyelerine indirilerek uygulanmalıdır yani çocukların yapabilecekleri şekilde uygulanmalıdır.

OKUL DERGİSİ (YILLIK)

HALK OYUNLARI EKİBİ

TURNUVALAR

PANEL – TARTIŞMA ve BİLGİ YARIŞMALARI

YILSONU SERGİSİ

SANATSAL ETKİNLİKLER

OKULUN AÇILIŞ, KAPANIŞ TÖRENLERİ, BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR, ULUSAL BAYRAMLAR

VB.

SORULARINIZI VEYA GÖRÜŞLERİNİZİ YORUM KISMINA YAZABİLİRSİNİZ... TEŞEKKÜRLER

İletişim: hadogan44@gmail.com

Her Çocuk Özeldir....

 

Kaynaklar:

 

KENDİ YAZILARIMIN OLDUĞU BLOGGER ADRES

https://ozelegitimci26.blogspot.com.tr/

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Özel Eğitim Öğretmeni

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Kullanıcı Görüşleri...
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...