26-09-2016 |

Okulların Açılması ve Özel Eğitimde Performans Alımı

Herkese Merhaba

 

Öncelikle ailelerimizin, öğrencilerimizin ve değerli öğretmen arkadaşlarımın yeni eğitim öğretim yılı için başarılar diliyorum.

Dün okullar açıldı size artık yapabildiğim kadarıyla böyle 3 günde bir okulda yaptığımız etkinliklerden bahsedeceğim hem ailelere hemde öğretmenlerimize yararlı olacağını düşünüyorum eğer bir aksilik olmazsa düzenli olarak yazmaya çalışacağım.

Dün sınıflarımız belli oldu ben geçen sene okuttuğum öğrencilerimle bu yılda bir öğretmen arkadaşımızla devam edeceğim 4 tane öğrencim vardı sayısı 3 e düşmüş bilinçsiz bir ailenin, bize danışmadan yaptığı bir hatadan dolayı kaynaklanan bir eksiklikten dolayı.

3 öğrencim kaldı 3'ü de hafif düzeyde zihinsel yetersizlikleri bulunmakta bu sene de eğer bir değişikli olmazsa çünkü okul bünyesinde ki uygulama okulumuz da öğretmen eksiği var belki oraya geçirebilirler bizi eğer geçirmezlerse onlarla devam edeceğim ve onlarla olan çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle çocuklarımız için bir ihtiyaç listesi hazırladık hem okul yönetiminin istediği hemde bizim istediğimiz bazı ihtiyaçları listeledik ve ailelerine teslim ettik listeyi veya gelmeyen ailelere yolladık dünkü işimiz bir nevi bu oldu size bir örnekte yükleyeceğim isteyen öğretmenler öğrenci velilerine verebilirler bu listeyi.

 

....................................................ÖZEL EĞİTİM.................... 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ İHTİYAÇ LİSTESİ

 

-         2 Adet a4 kareli defter 120 sayfa

-         2 Adet a4 çizgili defter 120 sayfa

-         5 Adet kurşun kalem

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

-         3 Adet kırmızı kurşun kalem

-         2 Adet silgi

-         2 Adet kalemtıraş

-         1 paket a4 kağıdı

-         1 paket defter ve kitaplar için etiket

-         4 Adet orta boy pritt yapıştırıcı

-         1 Adet küçük makas

-         30 Adet poşet dosya

-         2 Adet telli plastik dosya

-         2 Adet çıtçıtlı dosya

-         1 Paket kuru boya

-         1 Adet sulu boya

-         1 Adet pastel boya

-         4 Adet kağıt havlu

-         2 paket ıslak mendil

-         1 Adet en az 30 cm uzunluğunda cetvel

    Yukarıda ki listede yer alan tüm ihtiyaçlar sınıf öğretmeni tarafından istenmiştir müzik, resim vb. branş dersleri için istenecek malzemeler yukarıda ki listede yer aldığı takdirde ailenin almasına gerek yoktur.

    Liste de yer alan ihtiyaçların hepsi çocuklarınızın ödevlerinde ve ders esnasında kullanılacak, alınan malzemeleri sadece alan kişi kullanacaktır.                                                                                                

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.

   Sınıf içerisinde yapılacak olan ortak etkinliklerin, deneylerin,çalışmaların malzemelerini sınıf öğretmeni temin etmektedir.

 

   Alınacak malzemeler 2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca kullanılacak olup çocuklarınızın derslere aktif katılımı ve başarılarını eksiksiz bir şekilde tamamlamaları için önemli ve alınması zorunludur.

 

 

Listemiz yukarıda ki gibi sevgili aileler sizlerde öğretmenlerin isteklerini lütfen karşılamaya hassasiyet gösterin tabi maddi istekler dışında.

 

Listeleri ailelere dağıtıp aileleri yolcu ettikten sonra çocuklarımızla birlikte biraz yaz tatilinden bahsettik ve biraz muhabbet ettik daha sonra biraz okuma yapalım dedik ve hikaye kitaplarımızı açtık okuduk, bu okuma işine çok sevindim çünkü 3 öğrencimizde okumayı unutmamış, daha sonra biraz beden eğitimi tarzında onlarla futbol maçı yaptık. İlk günümüz böyle geçti.

 

 

 

Bu gün ise çocuklarımızın performans değerlendirmesini yaptık aşağıya yükleyeceğim linkte milli eğitim bakanlığının hazırlamış olduğu kaba değerlendirme formu olacak bunları uyguladık bugün amaçlarımıza baktık çocuklarımızın yaptıklarına (+) yapamadıklarına da (-) işaretlerini koyduk, daha sonra yapamadığı yani (-) koyduğumuz amaçlarımızı temize geçirdik ve eksi koyduğumuz amaçlar arasından öncelikli gerekli olan yani işlevsel olan becerilerimizi belirlemeye çalıştık 2 öğrencimizin amaçlarını belirledik sayılır diğer öğrencimizin de yarına kaldı tabi bu değerlendirmeler yapılırken hassasiyetle yapılması gerekli biz de bu haftamızı bu amaçları belirleme ve daha sonra da BİREYSEL EĞİTİM PROGRAMINI hazırlayacağız bunun için titizlikle ayrıntılı bir şekilde değerlendirme yapmak gerekli bundan dolayı biraz zamanımızı alacaktır. Fakat planlarımız hazır olduktan sonra hangi konuyu hangi amacı ne zaman ne kadar süreyle çalışacağımızı öğrencimizin ne kadar sürede bu amacı bağımsız olarak yapacağını belirleyeceğiz. planımız yapıldıktan sonra işimiz daha da kolaylaşacak bunun için plansız hiçbir şekilde öğretim yapmıyoruz.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

 

Aşağıya yükleyeceğim linkten Kaba Değerlendirme Formunu indirebilirsiniz.

 

http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/61/08/433724/dosyalar/2013_03/07105258_zihinsel_performans_belirleme_formu.pdf

 

Bukarıdaki adreste kaba değerlendirme formumuz yani performans belirleme formu.

 

Bugünkü yazımız bu kadar herkese teşekkürler

 

 

SORULARI YORUMA YAZABİLİRSİNİZ..

 

İletişim: hadogan44@gmail.com

 

Her Çocuk Özeldir....

kaynak kendi yazdığım adres

https://ozelegitimci26.blogspot.com.tr/

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Özel Eğitim Öğretmeni

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.