11-06-2007 |

Engelliler İçin Rekreatif Etkinlik

Serbest zaman dilimi içerisinde engellilerin katıldıkları etkinlikler onların sosyalleşmesi ve tedavi süreçlerine katkıda bulunmaktadır. Günümüzde pek çok serbest zaman aktivitesi mevcuttur. Engellilerin bu aktivitelerden hangilerine katılacakları ise;engellilerin yaşları,cinsiyetleri,sahip oldukları yetenekler,engellilik seviyeleri ve sahip oldukları olanaklar belirler.Engellilere bu aktivitede katılmada yardımcı olacak ve yönlendirecek kişiler de,rekreasyon liderleridir.Bu yönlendirmelerde rekreasyon liderlerinin amacı;engellilerin sosyalleşmesine ve iyileşme süreçlerine katkıda bulunmaktadır.

Engellilerin serbest zamanlarını verimli bir biçimde değerlendirmeleri ve bunları,ruh sağlıklarına yansıtmaları amacı ile engelli okullarında rekreatif  etkinlik imkanlarını arttırmak ve bu etkinliklere engellilerin katılmalarını sağlamak son derece önemlidir.

Rekreatif etkinliklerin engellilere psikolojik,sosyal ve fiziksel yönden sağladığı katkıların; onların gelişim ve iyileşme süreci üzerinde etkili olduğu daha önce yapılmış çalışmalarda kanıtlanmıştır.

SONUÇ

Bu tür aktivitelere katılan engellilerde; başarıya yönelme, sorumluluk eldetme ve fiziksel güç kazandırmaktadır.Bu tür faaliyetler,engellilerin hayatında sosyal hareketliliği artırıp,saygınlık ve takdir kazandırır.Engellileri bu tür aktivitelere yönlendirmek için uzmanların,gerekli olan bilgiyi engellilerle uğraşan çevrelere aktarmaları gerekir .Kurumlar, bilinçlendirilmeli engellilerin  ailelerine bu tür aktivitelerin yararları hakkında bilgilendirme amaçlı seminerler düzenlenmelidir.

Rekreatif faaliyetlerin yararlarının anlatılması amacı ile yazılı ve görsel medya kaynakları kullanılarak gerekli tanıtım çalışmaları yapılmalıdır.

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.

Engelliler rekreasyon liderleri tarafından ilgi ve beceri alanlarına doğru yönlendirilmelidir.

Rekreasyon kavramının yeterince bilinmemesi nedeniyle,rekreasyon ile ilgili çalışmalar engelli okullarından başlayarak tüm eğitim kurumlarının programlarında yer almalıdır.

Rekreatif etkinliklerin yapılabilmesi için,gerekli kaynaklar sağlanmalıdır.

Yorumlar (5)

[ Üyelere Özel ] 12-04-2008 02:16:36

yazınızı okudum dogru-gercekci olduğunu ve olması gerektigini bilimsel olarakta kanıtlandıgını gözler önünede sunmasız karsında tesekkurlerımı sunmak ıstedım

[ Üyelere Özel ] 03-11-2007 10:54:36

sevgili baki yada sevgili meslektaşım başarılarının devamını dilerim.

[ Üyelere Özel ] 18-07-2007 16:21:42

farklı ve gerekli bi mevzu daha önve bu konularda bir çalışma yoktu sanırım sadece tedavi amaçlıydı böyle sanıyorum ki bu durum hem yararlı hemde tedavi sürecine katkı sağlayacaktır yazılarınızı takip ediyorum ve rekraasyon kavramınıda büyük bir titizlikle takip ediyorum

[ Üyelere Özel ] 22-06-2007 02:55:46

MERHABA,YAZINIZA AKTİVİTE ÇEŞİTLERİNİ EKLERSENİZ DAHADA GÜZEL OLUR.SAYGILARIMLA ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR.

[ Üyelere Özel ] 11-06-2007 13:21:52

Gerçekten çok mantıklı,bilimsel
ve doğru bir yol.Bir de halkımız bilinçlense....Tebrik ederim öncelikle sizi baki pala

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Özel Eğitim Öğretmeni

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
İş Arayanlar

iş arayan 623 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Yasemin Ç. E.
Psikolog

Dün

Rahime Ç.
Sosyal Hizmetler

Bugün

Ebranur B.
Psikolog

Bugün

Ayşenur D.
Psikolog

Dün

Zehra Y.
Sosyal Hizmet Uzmanı