21-04-2016 |

Çocuk ve Yetişkinlerde Depresyon

Çocuk ve Yetişkinlerde Depresyon

Hepimiz zaman zaman normal şartlarda mutsuz olabiliriz, içimiz sıkılır, bir şey yapmak istemeyiz, ilgisizleşiriz bunlar bir sebebe bağlı olabilir yada sebepsizce de olabilir işte ne zaman bunlar ciddi bir şekilde günlük işlevselliğimizi bozuyorsa o zaman gerçekten bir ruhsal sorundan bahsedebiliriz. Günlük işlevselliğimizi bozmuyorsa, anlık bir sıkıntı olabilir.

 İşlevsellik dediğimiz şeyi üç kategoriye ayırıyoruz

1- Kişi mesleğinde tam icraat edememesi

2- Kişinin sosyal ve duygusal ilişkilerinde tam anlamıyla yürütememesi

3- Eğer Kişi çocuk ise Akademik becerilerin bozulması

Bu üç sınıftan en az bir tanesinde bile problem varsa o zaman bir ruhsal sorundan bahsediyoruz.

Majör depresyon yani esas depresyon hastalık hali dediğimiz depresyonda kişi mutsuzluk, karamsarlık,keyifsizlik, hayattan zevk alamama, kolunu bile kaldırmak istememe, konsantre olamama, eskiden zevk aldığı keyif aldığı ilgi duyduğu şeylere karşı büyük bir isteksizlik, cinsel isteklerde azalma artma, uyku sorunları(azalma artma) ve iştah sorunları( azalma artma) ve kendine zarar verme düşünceleri olabilir.

Çocuklarda da bu belirtileri görüyoruz ancak hepsini göremeyebiliriz aşırı sinirlenme, aşırı öfkelenme, sürekli ağlama, çabuk mızmızlanma, huy değişikleri ve ders başarısızlıkları görülüyorsa ve bunlar kişinin işlevselliği bozuyorsa, çocuklarda depresyondan kuşkulanabiliriz

 

Vahdettin YAŞAR

Uzm Klinik Psikolog

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Psikolog (Klinik)

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın

Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.