15-02-2017 |

14 Şubat Sözde Sevgililer Günü Türkiye ve Kadın

   Dünya genelinde ve Türkiye genelinde kadın genelde her zaman ikinci sınıf kategoride görülmektedir. Türkiye de Kadın a yönelik şiddet olayları (şiddet taciz tecavüz öldürülme) yaşanan gerçeklerdir.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet olayları son yıllarda artış göstermiştir.

2015 yılında Türkiye'de 309'u silahlı, toplam 414 kadın cinayeti basına yansıdı… Bu cinayetlerde anne karnındaki 6 haftalık ceninden (yani daha hayata gözlerini açamadan kadın cinayetinin mağduru oldu) 85 yaşındaki kadın dahil olmak üzere, 414 kadın ve aile bireyi öldürüldü, kimisi ağır 91 kadın ve aile bireyi de yaralandı.

Genç kızlar, kadınlar sevgililerinden ya da kocalarından ayrılmak, boşanmak istedikleri, boşandıkları için öldürüldüler… Doğu illerinde ise genç kızlar, kadınlar "şaibeli intihar"ların kurbanı oldu. Yaralananlardan daha sonra ölen olup olmadığını bilinmiyor… 2015 yılında 55 koca da, karısını öldürdükten sonra intihar etti.

11 Şubat'ta Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşanan ve Türkiye'de büyük bir infial uyandıran Özgecan olayından sonra ise yıl sonuna kadar 373 kadın cinayeti yaşandı. Bu 373 kadın cinayetinde 371 kadın ve aile bireyi öldü, 72 kadın ve aile bireyi de yaralandı. Özetle, olaydan sonra yaşanan tepkiler nedeniyle kadın cinayetlerinde bir miat olması beklenen Özgecan olayı ne Türkiye için ne de Mersin için miat olamadı. 2015 yılında basına yansıyan 11 olayla Mersin'de kadın cinayetlerinin en çok yaşandığı illerden biri oldu.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 1994 tarihli Aile İçi Şiddetin Sebepleri ve Sonuçları isimli araştırmaya göre de; şiddetin Türkiye'de aile içinde çok yaygın olduğu belirtilmektedir. Ailelerin yüzde 34'ünde fiziksel şiddete, yüzde 53'ünde ise sözlü şiddete rastlanılıyor. Araştırmaya göre çocuklara yönelik fiziksel şiddete rastlanma oranı da yüzde 46 düzeyindedir.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

Bu kadar Kadına Yönelik Şiddet Olayları Var iken 14 Şubat'tan söz etmek ne kadar doğru araştırılır. Sevgi nin varlığından da şüphelenmemek te elde değil.Bu kadar insan sevipte evlenirken bazı kadınların bazı evliliklerin hüsranla sonuçlanmasi araştırılması gereken bir konudur...

Gerçek sevgiyle kalın...

Yorumlar (1)

[ Üyelere Özel ] 15-02-2017 19:50:36

inşallah hocam sosyolog olduğum kadar felsefi ile de ilgileniyor Hüda yazımda yansımış olabilir.

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

İş Arayanlar

iş arayan 633 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Merve N. Ş.
Uzman Öğretici

2 gün önce

Büşra Y.
Çocuk Gelişimcisi

2 gün önce

Meftune S.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Bugün

Gökhan G.
Psikolog

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.