15-02-2017 |

14 Şubat Sevgililer Günü...

14 Şubat Sevgililer Günü

Bugün Sevgililer Günü herkesin ağzında bu gün.Herkes bugün hakkında konuşuyor.Çoğu bugünün neden bugün yada bugün ne olmuş bilen yok.Ben de bugün hakkında nacizane fikirlerimi söylemek istiyorum.

İlk önce bugün neden çıkmış onu demek isterim araştırmalarima göre 14 Şubat Sevgililer Günü ; Papaz Valentina isimli bir rahibin ZİNA eden gençlere sahip çıkması sebebiyle devlet tarafından öldürüldüğü 14 Şubat anısına kullanmaktadır.Sevginin günü değil zina eden gençlere sahip çıkan Papaz ın ölüm günüdür. Bugüne dini açısından bakarsak Müslümanlıkta yeri olmayan bir gündür.

Bugüne Ekonomi açısından bakarsak sözde sevgililer günü modern çağın kapitalist bir düşüncesidir. Sevgililer günü kutlamak için pahalı hediyeler alınır. Hatta daha 14 Şubat gelmeden bazı AVM de indirimli eşyalar göz önüne çıkarılır. Her yerde reklamları yapılır. Sözde indirim vardır. Sevgi pahalı hediyelerle olacağı anlatılır Bu hediyeler alınmazsa pek sevgi yoktur. Örneğin her kadının kesinlikle tek taşı olmalı.Hatta bu algıyi yaratmak için bile tek taşımi kendim aldım diye şarkı bile yapılmıştır .Bu hediyeler yüzünden ekonomik krizin olusmasina yol açabilir.

Bugüne toplumsal açısından bakılırsa.Toplumsal olarak bugünü çok benimsemişiz bugün sayesinde sevgimizi söyler olmuşuz.Buda kötü bir durum... Hz. Muhammed (s.a.v.) Hadis i Şerif inde : " Seven kişi sevdiğini söylesin." buyuruyor. Seven kişi tek gün değil her gün söylemeli. Sevgi tek güne sığdirilmamali.Toplumsal açıdan hediye alınmadığı zaman çıkan tartışmalar küsüşmeler hatta şiddetli kavgaların oluşmasına zemin hazırlıyor. .Bu kadar herkes sevgiden bahsederken nasıl oluyorda kadına şiddet artıyor. 14 Şubat seni seviyorum kadınım deyip 15 Şubat günü O kadınım dediğin kadına fiziksel yada psikolojik şiddet nasıl şiddet uygularsin.Demek ki senin kadınım dediğin sevdim dediğin kişi ye karşı sevgin sadece 14 Şubat gününe has bir algıymis. Iste sevgiyi sadece bir güne sığdirmanin sonucu malesef bu oluyor.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.
14 Şubat Sözde Sevgililer Günü ne toplumsal açıdan ne dini açıdan ne ekonomik açıdan olumlu etkisi yoktur.

Sevgili demek sadece Karı Koca flört olarak düşünmeyin. Annen Baban Kardeşlerin Dostun Bütün Sevdiklerin Sevgilin olsun... Yaninizdaki Sevdiklerinizin kıymetini bilin. O nlari her daim SEVİN..

Bati nin sadece bizi sevgiyi tek güne sigdurmamiz için oluşturduğu bir algı türüdür. Batı nın oyununa gelmeyelim.Sadece 14 Şubatta değil 360 gün 24 saat

Sevgiyle

Saygıyla

Hoşgörüyle

Kalın..... ???

Sosyolog Kübra Yılmaz ;)

Yorumlar (2)

[ Üyelere Özel ] 16-02-2017 00:41:33

Kübra hocam 14 Şubat'ın gercek yüzü ancak bu kadar güzel anlatılır. Tebrik ederim gayet iyi açıklamışsınız.

[ Üyelere Özel ] 19-02-2017 23:42:20

Yazımı beğendiğinize memnun oldum..

[ Üyelere Özel ] 19-02-2017 23:34:32

Teşekkür ederim elif hocam beğendiğiniz e memnun oldum . :)

[ Üyelere Özel ] 15-02-2017 19:47:52

Teşekkür ederim eda hocam nasip nimet sevgi olayı hayırlısı olsun...

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
İş Arayanlar

iş arayan 670 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Muhammet H. T.
Fizyoterapist

2 gün önce

Serhat B.
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Dün

Nesrin G. A.
Özel Eğitim Öğretmeni

Dün

Kahraman A.
Sosyolog

Bugün

Senem A.
Odyolog

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Kullanıcı Görüşleri...