11-12-2014 |

Zihinsel Engelli Çocuklara 'Model Uçak' Eğitimi

Samsun'da "Şehirde Engelli Yok Projesi" kapsamında zihinsel engelli çocuklar model uçak yapıyor.

Samsun'da "Şehirde Engelli Yok" Projesi kapsamında zihinsel engelli çocuklar maket uçak yaparak rehabilite ediliyor.

Samsun Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde zihinsel engelli çocuklara maket uçak kursu veriliyor. Projeyle zihinsel engelli çocukların günlük yaşama katılmaları ve üretime destek sağlamaları amaçlanıyor.

Model uçak eğitmeni Merve Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel engelli çocukların model uçak kursuyla topluma kazandırıldığını söyledi.

Bayraktar, projeye 6 kurumun destek verdiğini belirterek, "Zihinsel engelli çocuklara model uçak yaptırarak hem rehabilitasyonlarını hem de sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Model uçak yapımı konusunda üniversite öğrencileri de engelli çocuklara yardımcı oluyor. Çocuklar çok çabuk sıkılabiliyor, sıkılmalarını önlemek ve model uçak yapımına konsantrasyonlarını sağlamak için kurs aralarında şarkı söylüyoruz ve bu şarkılara da onların katılmasını sağlıyoruz. Böylece sıkılmadan model uçak yapabiliyorlar" diye konuştu.

– "Uçakları kazanca çevirebilirler"

Kursu tamamlayan öğrencilere sertifika verildiğini ifade eden Bayraktar, katılımcılardan model uçaklarını başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Bayraktar, bu çalışmalardaki amaçlarının engelleri kaldırmak olduğunu vurgulayarak, "Bu projeye başlarken de sloganımız ‘engelleri kaldırmak'tı. Kursumuz da oldukça yararlı geçiyor. Öğrencilerimiz isterse bunu kazanca çevirebilir. Model uçak üretimi yaparak aile bütçesine katkı vermek için bunları satabilirler ya da model uçak kursu eğitimi aldığı için bir üst seviyeye yani flamingo model uçak yapımı eğitimi alabilirler."

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kullanıcı Görüşleri...
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

İş Arayanlar

iş arayan 616 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Çağatay Y.
Psikolog

2 gün önce

Aleyna K.
Psikolog (Klinik)

Bugün

Melike N. D.
Uzman Öğretici

Bugün

Muhsin Ö.
Ergoterapist

Dün

Zehra Y.
Sosyal Hizmet Uzmanı