29-04-2016 |

TJK'dan Büyük Hizmet

Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK), eski genel sekreter Necati Demirkol döneminde hizmete açtığı 'atla terapi' merkezi zihinsel engelli 35 çocuğa ücretsiz hizmet veriyor.

TJK’dan zihinsel engelli çocuklar için büyük hizmet...

‘Atla terapi’ merkezi kuran TJK, tarihinin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birine imza attı.

2015 Mayıs ayında dönemin TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol’un büyük özveri harcayarak öncülüğünü yaptığı projeye ilgi de büyük oldu.

Norveç’te de uygulanan projeye göre ‘atların’ insan vücudundaki birçok sinire yolladığı sinyal zihinsel engelli çocukların tedavisinde önemli rol oynuyor. Fizyoterapist raporuyla izin verilen tüm engelli çocukların ücretsiz olarak Atla Hipoterapi yöntemiyle tedavi edildiği merkezin faaliyete geçmesinde Necati Demirkol’un imzası bulunuyor.

Halen Veliefendi Hipodromu'nda faaliyet gösteren ‘Atla Terapi Merkezi’ 35 çocuğa haftada üç gün ücretsiz hizmet veriyor.DEMİRKOL: O

AİLELERİN UMUTLA BAKAN GÖZLERİNE İHTİYACIMIZ VAR

Galatasaray eski yönetim kurulu üyesi ve TJK camiasının önemli ismi Necati Demirkol projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"At’la Terapi, ne yazık ki ülkemizde yeterince gelişmemiş bir tedavi şekli. Atın yürüyüşündeki dinamik ve ritmik hareketler, özellikle engelli bireylerde, birçok sistem ve duyunun uyarılmasına vesile oluyor. Bu projeyi getirirken amacımız engelli kardeşlerimizin denge, koordinasyon, duruş kontrolü, ince motorik gelişimlerini sağlamak, konuşmayı uyarmak ve iletişim becerilerini artırmaları için destek olmak. Takdir edersiniz ki, yeşil alan ve park fakiri bir şehirde yaşıyoruz. Projemiz, bu ihtiyaca da cevap veriyor. Veliefendi ailesi bu çocukları bağrına basıyor, ailelerinin hoşça vakit geçireceği bir ortam hazırlıyor. Onların umutlu bakan gözlerine, gülen yüzlerine ve ailelerinin hayır dualarına ihtiyacımız var."

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/tjkdan-buyuk-hizmet-40095395

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Kullanıcı Görüşleri...

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın

Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...