30-08-2015 |

TİKA'dan Engellilere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Azerbaycan Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı işbirliğiyle engellilerin mesleki eğitimleri ve istihdamlarına yönelik projeler başlattı.

İşsiz engellilere yönelik "Bilgisayarlı Muhasebe", "Sebzecilik", "Arıcılık" ve "Dikiş" konularında meslek eğitimlerinin gerçekleştirilmesini öngören projelerin ilk aşamasında, Şamahı şehrinde yaşayan engelli ve sağlık imkanları sınırlı 11 kişiye arıcılık eğitimi verildi.

Eğitimin teorik kısmını oluşturan birinci aşamada eğitim programına katılan arıcılara TİKA tarafından 10'ar adet arı kovanı, arı kolonileri ve arıcılık malzemeleri hibe edildi. Ayrıca belirli bir dönem için uygulamalı eğitim amacıyla bu kişilerin arı kovanlarını devamlı kontrol etmesi ve arılara bakım ile ilgili pratik bilgiler vermesi için bir arıcı görevlendirildi.

Şamahı'daki engelli arıcılara kovanlarını teslim eden TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada Azerbaycan'da şimdiye kadar arıcılık konusunda pekçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu kez ise engellilerle ilgili bir proje kapsamında arıcılarla bir araya geldiklerini ifade eden Polat, Türkiye olarak Azerbaycanlı engellilerin istihdam sahibi olması ve toplumun diğer kesimlerinden kendileri farklı hissetmemeleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

TİKA'dan destek alan arıcılar bir marka altında birleşecek

Azerbaycan'da şimdiye kadar damızlık arı yetiştirilmesi hem de arı hastalıklarının önlenmesi yönünde eğitimler verdiklerini bildiren Polat, "Bu sene 4 bin kovan ve arı kolonisi dağıttık. Şimdi bu arıcılarımızın ortak bir marka etrafında örgütlenmesi ve ballarını piyasaya çıkarması sağlamak için bir çalışma başlattık. Umarım seneye raflarda 'Tatlı enerji' ismini vereceğimiz bu ürünleri görür ve arıcılarımızın mutluluklarına şahit oluruz" dedi.

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.

TİKA'nın Azerbaycanlı engellilere yönelik projesinin bir sonraki aşamasında Haçmaz'da "Sebzecilik", Bakü'nün Sabuncu İlçesi'nde "Bilgisayarlı Muhasebe" ve Nesimi İlçesi'nde ise "Dikiş" kursları düzenlenecek.

Yıl sonuna kadar 36 engelli vatandaşa daha mesleki eğitim verildikten sonra, burada kazandıkları bilgi ve deneyimleri çalışma yaşamlarında kullanabilmeleri için kendilerine ihtiyaçları olan gerekli ekipman ve malzemeler hibe edilecek.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr

Yorumlar (1)

[ Üyelere Özel ] 31-08-2015 13:36:42

Engellilere güzel bir teşvik keşke memleketimizdede yapılsa. Bu arada fotoğrafda (orjinaline de baktım) engelli kimse yok kime veriyorlar bu kovanları merak ettim...

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

İş Arayanlar

iş arayan 669 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Elif A.
Büro Yönetimi ve Sekreterlik Meslek Elemanı

2 gün önce

Duygu U.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

3 gün önce

Nazife D.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Dün

Kader G.
Fizyoterapist

Dün

Musa E.
Okul Müdürü