09-12-2014 |

Sınıf Öğretmenlerinin Özel Eğitime Kayrdırılmasına Tepki

-SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümü öğrencileri bakanlığın sınıf öğretmenlerini özel eğitime kaydırmasını proteste etti.OMÜ Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği...

-SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümü öğrencileri bakanlığın sınıf öğretmenlerini özel eğitime kaydırmasını proteste etti.

OMÜ Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümünden yaklaşık 50 öğrenci, bugün fakülte önünde 'Engelsiz Hayat İçin Elele' pankartı açıp Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınıf öğretmenlerini özel eğitime kaydırmasını oturma eylemi ve alkışlarla protesto etti. Öğrenciler, 'Ben senin beni kendi alanıma atayabilme ihtimalini sevdim', 'Alanıma dokunma' yazılı dövizler açtı. Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Muhammet Çınar yaptığı açıklamada, "Özel eğitime muhtaç, engelli bireylere gerekli olan özel eğitimi, yanlız özel eğitim alanında yetişmiş personel sağlayabilir" dedi.

Becerilerin ve kazanımların 540 saatlik bir eğitimle, alan mezunu bir eğitimciyle aynı statüye gelemiyeceklerinin altını çizen Muhammet Çınar, "Toplum ve engelliler arasındaki uçurumun açılmasına, kaynaştırmanın, kabul görmenin sağlanamamasına neden olacaktır. Tüm detaylar göz önüne alınarak bakanlığın özel eğitime muhtaç bireyler için özel yetişmiş uzman kişiler tarafından eğitim görmesine ve sınıf öğretmenliğinden özel eğitime kaydırılmasının durdurulmasını, herkesin kendi alanında atanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Kaynak: DHA http://www.haber3.com

Yorumlar (2)

[ Üyelere Özel ] 27-12-2014 17:59:09

tepki veren arkadaşlara hak veriyorum.ancak bu ülkede hiçbir atamada liyakat aranmamıştır.akraba ,partili,eş dost yakını olmasına ya da mesebine,cemattına bakılarak atamalar yapılıyor....biz bunlara tepki vermedik...sınıf öğretmenlerinin yerine çok yakında açıkta kalan imamlar atanırsa hiç şaşırmayalım,bunlar iyi günlerimiz !!!!!!!!

[ Üyelere Özel ] 18-12-2014 12:38:34

Çok merak ediyorum zamanında veterinerler arkeologlar sınıf öğretmeni yapıldığda bu tepkiler neden gelmedi. Nedir bu sertifikalı zihinsel engelliler öğretmenlerine tepki. Nedir bu çekememezlik. Yoksa maddi kaygı mı ?

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın

Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...