21-08-2015 |

Sağlık Bakanlığı'ndan 81 İle Engelli Dostu Hastane

81 ilde hastaneler sosyal hayatta dezavantajlı olan engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenecek

Engelli dostu hastane, Engelli Dostu Hastane Çalışmaları Projesi, Ömer Tontuş

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan proje kapsamında 81 ilde 81 hastane, sosyal hayatta dezavantajlı olan engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenecek.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, engellilere hizmette dünya standartlarını yansıtacak iyileştirmeler için "Engelli Dostu Hastane Çalışmaları Projesi"nin başlatıldığını söyledi.

HASTANELERDE BUNDAN SONRA...

2017'YE KADAR HER İLE...

İlk engelli dostu hastanenin İzmir'de açıldığını anımsatan Tontuş, hedeflerinin 2017'nin sonuna kadar her ile engelli dostu hastane açmak olduğunu anlattı. Tontuş, her ilde hizmet verecek bir hastanenin, engelliler için yaşamı kolaylaştıran uygulamalarla donatılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Engelli dostu hastanelerde yerde görme engelliler için yürüme bantları olacak, işitme engelli hastaların doktorlarla iletişim kurmasını sağlayacak işaret dilini bilen personel olacak. Hastanelerdeki bütün işaretler, yönlendirme levhaları görme engellilerin anlayabileceği şekilde Braille Alfabesi'yle yazılmış olacak. Ayrıca, önemli noktalarda, laboratuvarların bekleme salonlarında, röntgen ve poliklinik kayıt gibi yerlerde görme engellilerin yönlendirmelerini sağlayacak sesli kiosklar olacak. Görme engelliler, sorduğu soruya kiosk üzerinden cevap alarak, gideceği yöne yönlendirilecek.

Hastanelerin tamamında sosyal hayatta dezavantajlı olan engelli bireylere katkı sağlayacak şekilde asansörler, tekerlekli sandalyeyle ulaşım sağlanabilecek merdiven sistemi bulunacak. Bu hastaneler hem bina yapısı hem de personeli açısından engelli bireylerin dezavantajlarını nötrleyebilecek yapıya sahip olacak."

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

TÜRKİYE 3 YILDA 34 ŞEHİR HASTANESİNE KAVUŞACAK

ORTA ÖLÇEKLİ ŞEHİRLERDEN BAŞLANACAK

Uygulamanın büyükşehirlerden önce Osmaniye ve Denizli gibi orta ölçekli şehirlerden başlayarak ülkeye yayılacağı bilgisini veren Tontuş, "Bundan sonra 81 ilde 81 engelli dostu hastane olacak, 2017 yılı sonunda bütün hastanelerin tamamlanmasını hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarındaki dezavantajları yok etmek adına Sağlık Bakanlığı, üzerine düşeni yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1118596-saglik-bakanligindan-81-ile-81-engelli-dostu-hastane

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kullanıcı Görüşleri...
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

21 yıllık birikim ve tecrübeyi içeren EÇOP ile tüm işlemlerinizi hızlıca yapın!

Eleman mı Arıyorsunuz?

Çalışanınız sizi yüzüstü bıraktı, ortada mı kaldınız?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...