16-03-2017 |

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde İki Branşın Çalışmasına İzin Verildi

MEB'ten İki Branşa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Çalışma İzni Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından odyoloji bölümü ve çocuk gelişimi mezunlarının özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim personeli olarak çalışma talepleri olumlu karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5580 sayılı Özel Öğretim Kuramları Kanunu doğrultusunda faaliyette bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, odyoloji bölümü ve çocuk gelişimi mezunlarının eğitim personeli olarak çalışma talepleri Milli Eğitim Bakanlığına iletildiği belirtildi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının ilgili yazıları doğrultusunda MEB kararını verdi.İşitme engelliler destek eğitim programında zorunlu eğitim personeli olarak odyoloğun da tanımlanması, odyologların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirtilen yazısında işitme engelli bireyler destek eğitim programının işitme eğitimi, dil eğitimi ve sosyal iletişim modülünde, dil ve konuşma güçlüğü destek eğitim programının ise gelişimsel dil modülünde uzman öğretici olarak görevlendirilebileceği belirtildi.Çocuk gelişimi bölümü ile çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunlarının özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde; çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenliği ve çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği bölümü mezunlarının eğitim verdiği destek eğitim programlarında uzman öğretici olarak görevlendirilebileceği belirtildi. MEB, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından uygun olarak değerlendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü resmi yazısı için TIKLAYINIZ.

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

Kaynak: http://www.mymemur.com.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi