25-04-2020 |

ÖĞRENCİLER İÇİN KORONAVİRÜS DESTEĞİ 2

SEVGİLİ GENÇLER, SEVGİLİ ÖĞRENCİLER

SEVGİLİ GENÇLER, SEVGİLİ ÖĞRENCİLER

Yaklaşık bir buçuk aydır okullardan uzakta, evden eğitim sürecini yaşıyoruz. Maalesef Dünyayı esir altına alan koronavirüs ne ülkemizi, ne de diğer ülkelerin yakasını bırakmış değil. Bu süreç hepimiz için zor geçse de artık bazı kısıtlamalara alışmaya başladık. Evde kalmak sizler için zor bir durum olsa gerek. Ancak sağlık sorunu karşısında hele böyle ölümcül olan bir virüs karşısında ev en güvenli ortam olduğu ve evde yaşamımızın devam ettiği için Allaha ne kadar şükretsek azdır.

İnsanlar yaşamlarını kısıtlayan bu durumlar karşısında bocalar. Ne yapacaklarını bilemez hale gelir. Ancak ülkemiz virüs ile mücadeleye önceden başlayıp hazırlıklarını ona göre şekillendirdiği için bizler nispeten şanslı toplumlardanız. Çünkü okullar uzaktan eğitim için kapatıldığı dönemden önce uzaktan eğitim alt yapıları hazırlandı. EBATV ve EBA ile uzaktan eğitim çalışmaları tamamlandı. Sizler de bir haftalık ara tatil arkasından uzaktan eğitime başladınız. Ev sizin için bir okul ortamı oldu. Belki de anne ve babalarınız başlarınızda öğretmen  oldu ve derslerinizi takip etmeniz için sizleri yönlendirdi, belki haydi derse diye uyardı, belki de biraz daha ciddi uyardı. Tabi ki hepsi sizin okul derslerinden kopmamanız için. Ben eminim sizler de evde kaldığınız bu dönemde derslerinizle ilgileniyorsunuzdur.

Hatırlarsanız Münir Özkul, nam-ı diğer Mahmut Hoca, Hababam Sınıfı filminde ne diyordu; "Okul sadece dört duvarı olan yer değildir, okul her yerdir". Evet Sevgili Mahmut Hocamızın da dediği gibi okul her yerdir. Şimdi de evlerimiz okul oldu. Sizler ebatv ve ebadan derslerinizi takip ederken öğretmenleriniz de canlı dersleri nasıl yapacaklarını, sizlerin derslerden eksik kalmamanız için ebadan sizlere nasıl yardımcı olacağını, whatsap grupları ile nasıl iletişim kurulacağını ve sizlerin öğrenme sürecinizdeki yaşantınızı dinamik tutmak için büyük bir gayret içinde oldular.

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

Unutmayın ki, insanların hayatı devam ederken başlarına ne geleceği bazen bilinmez. Bazen gizli bir el sanki insanların yaşamına müdahale eder. Böyle durumda da ne yapmamız gerektiğini, nasıl hareket etmemiz gerektiğini bulmak, yaşamımızda karşılaştığımız zorlukları yenmek için de çaba sarf etmek zorunda kalırız. Koronavirüs aslında bize bunu da öğretti. Hayatımızın kısıtlamaya uğradığı dönemde yaşamımızı ona göre şekillendirip zorlukla mücadelede sabır ve sebat etmeyi, ev ortamında okul faaliyetleri yürütmeyi, evde kalarak hastalığı yaymamanın önemini, hasta olan insanlar için dua etmeyi, ulus olarak birleşmeyi, birlikte mücadele etmenin önemimi gösterdi. Biz bize yeteriz kampanyası ile hep birlikte devletimizin yanında olmayı, 23 Nisan kutlamalarını evlerimize taşımayı ve akşam 21'de ulusça evlerimizden istiklal marşı okuyarak bayram kutlamayı öğretti.

Koronavirüsten korunmanın en sağlam yanı hastalığa yakalanmamak olduğuna göre evlerimizde kalmaya devam etmek zorundayız. Unutmayın bu hastalığın en kötü yanı doktorların bile ilk defa karşılaştığı bir vaka olması bu nedenle de hastalıkla mücadelenin zorlu bir süreç gerektirmesi. Bu sebeple evlerimizin güvenli yanına sığınmak zorundayız. Sizler yaşamın şartlarına çabuk adapte olabilen bireylersiniz. Bu nedenle evler sizin sadece enerjinizi atmanızda yetersiz kalabilir. Ama ben yine şuna eminim ki sizler evlerinizde bunun da çözümünü bulabileceksiniz. Sadece şartlarınıza göre, neyi yapabileceğinizi düşünmeniz yeterli olacaktır. Sizlerde evlerinizi sizin için her gün karnaval havasına dönüştürecek zihin ve akıl bulunmaktadır. Bu nedenle kendi şartlarınızı kendiniz için en iyi hale getirebileceksiniz.

Sahip olmak istediğiniz imkanlar yanında özledikleriniz de var. Bu özlem sizin için en kısa sürede gerçekleşecek şeyler olacaktır. Buna inanıyorum. Bu amaçla size de büyük bir görev düşmektedir. Dua. Evet sevgili öğrenciler ve gençler. Duanın silahına sarılıp ülkemiz için ve tüm insanlık için o masum ve günahsız ağızlarınızla Allah'a dua edin. Ramazan ayı da girmiş bulunmakta ve ilk orucumuzu tutmaya başlayacağız. Sizlerin dua gücü unutmayın ki Allah tarafından reddedilmeyecektir. Çünkü günahsız ağızlardan yapılan dua ibadeti Allah tarafından en kısa sürede icabet edilmesi ve cevap verilmesi gereken bir ibadet olacaktır. Sevgili çocuklar yaşamınızın sizin için tüm güzellikleri barındırmasını diliyor ve hepinizi Allaha emanet ediyorum. Sözlerimin son kısmında sizlere mesajı olan öğretmenlerimiz var. Onlara sözü bırakıyor ve en kısa sürede okul sıralarında buluşabilmeyi Yüce Allahtan niyaz ediyorum.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

FİGEN ARAL KAYA: Fırtınalardan korkmayın çocuklarım. Onlar bizi hayallerimize yaklaştırır. Yeter ki hayallerimiz iyilik olsun.

MÜNEVVER ÇÖMLEK: Tüm ağaçların gövdesi aynı renktedir ama kimisi sadece yaprak verir, kimisi çiçek hatta kimileri birer meyve. Biz insanlar da böyleyiz. Bu zor zamanlar geçince sizden bazıları rengarenk çiçekler açacak bazılarıysa meyveye duracak. Potansiyelinizin farkına varın. Sadece kahverengi birer dal olarak görmeyin kendinizi. Siz bizim yüz akımız, siz bizim umudumuz, siz bizim meyve fidanımızsınız.

AYSUN ARPA: Can'ım çocuklarım. Biraz daha sabır, biraz daha gayret, biraz daha umut diliyorum hepinize... 

Benim ışık saçan yıldızlarım, bugünlerin en zor yanı sizi özlemek sanırım. Geçecek bu günler ve kavuşacağız yeniden. Ama o gün gelene kadar sabırla evimizde kalacağız. Sonra yeniden güneş açar, o güzel yüzleriniz yine ısıtır içimi. Yeniden bahar gelir ve yeniden seyrederiz pencereden güzellikleri. Siz iyi bakın kendinize. Gülümseyin bolca, spor yapın, kağıtları boyayın dilediğinizce. Umutlanın sonra, oyunlar oynayın oyuncaklarınızla, kek yapın, çay demleyin sonra. Hatta bir mektup yazın bana; çünkü öğretmeniniz de sizler için umut ekiyor dünyaya... 

Çok özlediniz biliyorum. Sınıfın kokusunu, çalan zilin mutluluğunu, kantinden alınan simidin tadını, gülümseyen yüzümü, yaptığımız şakaları, oynadığımız oyunları, arkadaşlarınızın kıkırdısını ve daha birçok şeyi...

Ben de özledim elbet. Hepinizi. Sesinizi, gülmenizi, masum bakışlarınızı, şaşkınlıklarınızı ve sevginizi... 

Benim güzel çocuklarım, bugünleri atlatıp, eksiksiz kavuşalım diye biraz daha sabır. Evde kalmaya, evde hayat bulmaya, evde çalışmaya, evde resim yapmaya, evde oynamaya, evde gülmeye devam. Hayat eve sığarmış madem, hepiniz de benim kalbime sığarsınız elbet. Kalbimde, dualarımda ve hep dilimdesiniz.  Küçücük kalplerinizden öperim... 

Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.

Sevgiyle, bilgiyle, umutla ve duayla evde kalın... 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Özel Eğitim Uzmanı

Kullanıcı Görüşleri...
İş Arayanlar

iş arayan 670 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Feryal G. D.
Sınıf Öğretmeni

Dün

Muhammet H. T.
Fizyoterapist

Dün

Nesrin G. A.
Özel Eğitim Öğretmeni

2 gün önce

Serhat B.
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Dün

Mehmet M.
Uzman Öğretici

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi