22-10-2014 |

Ortopedik Engelli Selen Sorun Oldu

Antalya'da sınıf arkadaşlarına zarar verdiği iddia edilen 7 yaşındaki ortopedik engelli Selen, diğer öğrencilerin velileri tarafından istenmiyor. Milli Eğitim soruna çözüm bulmaya çalışıyor

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Piri Reis İlköğretim Okulu'nda öğrenci velileri arasında engelli öğrenci tartışması yaşanıyor. Cevat Sargın ve Yıldız Albayrak Sargın çiftinin 7 yaşındaki ortopedik engelli kızları Selen Sargın diğer öğrenciler ve veliler tarafından dışlandı. Yüzde 30 ortopedik engeli olduğu için dışlandığı öne sürülen öğrencinin engelliler okuluna gönderilmesi isteniyor. Aile bunu kabul etmeyince diğer veliler çocuklarını okula göndermemeye başladı.

AİHM'YE KADAR GİDECEĞİZ

Sargın Ailesi çocuklarının okul çağına gelmesiyle birlikte sorun yaşamaya başladıklarını iddia etti. Psikolojik danışmanlık yapan Cevat Sargın, kızının geçirdikleri trafik kazasının ardından ortopedik engelli kaldığını, güzel bir anaokulu süreci yaşadığını belirterek, "İlkokula başladıktan sonra ilkokul öğretmeni çocuğumuzu kabul etmedi. Çocuğu okuldan göndermek için her türlü suistimali yaptı. Duygusal istismar uyguluyor, dışlıyor, velileri kışkırtıyor. Şu an kızım ikinci sınıfta. Geçen yıl da aynı problemler oldu. Geçen yılki soruşturmada öğretmen taçlandırıldı. Öğretmen problemi sürdürmeye devam etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çoğunluğun dediği doğrudur mantığıyla olayı kapatmaya gitti" dedi. Öğretmenin çocuğunu sınıfa almadığını iddia eden baba Sargın, "Sesimizi duyurmak istiyoruz. Sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar konuyu taşıyacağız. Umarım bu ayıp kısa sürede temizlenir" diye konuştu. Anne Yıldız Albayrak Sargın da engelli öğrencilerin ihmal edildiğini ileri sürerek şunları söyledi: "Adı kaynaştırma eğitimi ama uygulanan ayrıştırma eğitimidir. Engelli çocuk, bir birey olarak okula kabul edilmiyor. Rapor alındıktan sonra bu çocukların hayatı bitiyor. Kızımın yüzde 30 yürüme engeli var. Başka okula nakil olması problemi çözmeyecek."

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

VELİLER ŞİKAYETÇİ

Öğrenci velilerinden Mehmet Duran, torununun Selen ile aynı sınıfta olduğunu dile getirerek, "Biz engelli bir öğrenciyi yadırgamıyoruz. Ama çok büyük rahatsızlık çekiyoruz. Torunumu korkudan okula gönderemiyorum. Akşam çocuk ağlayarak geliyor. Bütün çocuklar rahatsız" diye konuştu.

25 VELİ ŞİKAYETÇİ

Emine Öztürk isimli veli 25 velinin bu konudan şikayetçi olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: " Aile bizi dinlemiyor. Engelli bir ailenin çocuğuyum ve onların neler yaşadığını iyi biliyorum. Aile de çok iyi biliyor. O çocuk için burası iyi eğitim aldığı bir yer değil. Bizim çocuklarımız da geride kalıyor. Bizi biraz dikkate alsınlar. İlçe Milli Eğitim Müdürü 'Çocuklarınızı okula gönderin' diyor. Biz çocuklarımızı okula yollamayacağız. Güvencemiz yok. Arkamızı döndükten sonra çocuğumun başına ne geleceğini bilmiyoruz. İtme var, kalem sokma var. Geçen yıl çocuğumun az kalsın gözüne giriyordu kalem. Çocuğun ailesi tarafından eğitimini alacağı yere götürülmesini istiyoruz. O çocuk harcanıyor, bizim çocuğumuz da harcanıyor."

Haberin devamı için linke tıklayınız.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İş mi Arıyorsunuz?

İşinizden memnun değil, daha iyi bir iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

İş Arayanlar

iş arayan 620 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

2 gün önce

Betül Ö.
Fizyoterapist

Dün

Aleyna K.
Psikolog (Klinik)

Bugün

Mehmet M.
Uzman Öğretici

Bugün

Büşra Y.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Afra Z. C.
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!