15-06-2015 |

Önce Engelli Aylığı Kesildi Sonra Borçlu Çıkarıldı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, farklı nedenlerle iki bacağı diz altından kesilen 77 yaşındaki Servet Sesoğlu için 2010 yılında eşine verilmeye başlanan engelli bakım ücreti, eşi 73 yaşındaki Hüseyin Sesoğlu'nun emekli maaşının bin 80 TL'nin üzerine çıkması nedeniyle kesildi. Devletin kendilerini borçlu da çıkarttığını belirten işçi emeklisi Hüseyin Sesoğlu yapılanlara tepki gösterdi.  Karşıyaka'nın Latife Hanım Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi Servet Sesoğlu, kalbindeki rahatsızlık nedeniyle 2008 yılında açık kalp ameliyatı oldu. Bacağından alınan damar kalbine takılan Sesoğlu sağlığına kavuştu, ancak 2009 yılında sağ bacağı kangren oldu ve diz altından kesildi. Yüzde 73 engelli raporu verilen Servet Sesoğlu'na 2010 yılında engelli bakım ücreti bağlandı. Talihsizliklerin peşini bırakmadığı yaşlı kadının, sol ayağındaki yaranın zamanla büyüyüp kangrene yol açması nedeniyle de 2011 yılında da sol bacağı diz altından kesildi.

Her iki bacağı da diz altından kesilen Servet Sesoğlu'nun tüm ihtiyaçlarını karşılayan eşi Hüseyin Sesoğlu, bir komşularının kendilerini şikayet etmesi üzerine, eşi için verilen   engelli bakım ücretinin 2014 yılında kesildiğini anlattı. Yaşadıklarına tepki gösteren Hüseyin Sesoğlu şöyle konuştu: "Eğer emekli aylığım bin 80 TL'den az olsaydı, en son 750 TL olarak aldığımız engelli bakım ücreti kesilmeyecekti. Her yıl gelir durumumuzu bildiren beyan vermemiz gerekiyormuş. Mahallemizden birinin şikayeti üzerine emekli aylığım bin 250 TL olduğundan eşim adına aldığımız engelli bakım ücreti kesildi. Devlet maaşımın bin 80 TL'den fazla olan kısmını da bizden geri alıyor, yaklaşık bin 300 TL borç çıkartıldı. O borcu hala ödüyorum. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyorum."

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

TEKERLEKLİ SANDALYEYİ DOKTORLAR ALMIŞ

Eşinin engeli nedeniyle akülü tekerlekli sandalye almak için başvuruda bulunduklarını, ancak raporun tarihinin geçmesi nedeniyle alamadıklarını dile getiren Hüseyin Sesoğlu, "Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar kendi aralarında para toplayıp bin 750 TL olan akülü tekerlekli sandalyeyi aldılar. Eşim bir süre öce de düştü ve kalça kemiği kırıldı, şu an platin var. Protez bacak yaptırmak için uğraşıyoruz. Bir önceki kilosu nedeniyle bacağına olmuyor. Yürümediği zaman da bacakları şişiyor" dedi. (İzmir/DHA)

Kaynak: http://www.evrensel.net

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Kullanıcı Görüşleri...