28-02-2017 |

Noterin Merdivenlerini Çıkamayınca Yol Masrafı Ödedi

Tekerlekli sandalye tenisinde milli gururumuz, Paralimpik Oyunlar’ına katılan ilk Türk kadın tenisçi Büşra Ün, noterin merdivenlerini çıkamadığı için 17,74 yol ücreti ödemek zorunda kaldı.

İzmirli milli tenisçi Büşra Ün Şirinyer'deki 16. Noterliği’ne resmi bir işlem için gitti. Ün, 25 basamağı çıkamadığı için, imzalaması gereken evrakları noter görevlisi yanına gelerek imzalattı. Ancak genç sporcu, kendisine verilen makbuzu görünce şok geçirdi. Noterlik tarafından 17,74 TL ücret talep ediliyordu. Daha önce bir kez daha aynı olay başına gelen Ün isyan ederek tepkisini sosyal medyada paylaştı.

"#Engellilik nedir diye soranlara 'Noterde 25 basamak merdiven çıkamadığımda kişilerin aşağı gelmesi için 17,74 TL ödemektir' deyin." mesajını paylaşan Ün'e kısa sürede yüzlerce destek yağdı.

Çoğu vatandaş noterlik binasında aynı sorunu kendileri de yaşadığını dile getirirken, Türkiye Noterler Birliği de işlem başlatılacağını açıkladı.

Noterin merdivenlerini çıkamayınca yol masrafı ödedi

Hürriyet'e konuşan Büşra Ün, "Daha önce bir kez daha başıma aynı şey gelmişti. Bu nedenle bu kez bir arkadaşımı alıp gittim. Arkadaşım yukarı çıkıp işlemleri yaptı. Ancak imza atmam için yine benim çıkmam gerektiğini söylediler. Ben de çıkamayınca bu kez görevli aşağıya indi ancak 17,74 lira makbuz kesildi.

Ben sosyal medyada şimdi paylaşınca, noter dışındaki bir işlem olduğundan otomatikman ücret kestiklerini ama yine de bir yanlışlık yaptıklarını makbuzu, ödemenin iptal edileceğini söylediler. Ben sporcu olduğum için sesimi duyurabildim. Fakat kim bilir neler yaşanıyor ve kimse sesini duyuramıyordur" dedi.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr

Fotoğraflar

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın

İş Arayanlar

iş arayan 670 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Kahraman A.
Sosyolog

Bugün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Bugün

Dilya M. J.
Dil ve Konuşma Terapisti

Dün

Kader G.
Fizyoterapist

Dün

Minay K.
Özel Eğitim Öğretmeni

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.