05-09-2014 |

Görme Engellilere Matematik Eğitimi İçin Yazılım Geliştiriliyor

Görme engelli öğrencilerin matematik alanında yaşadığı sıkıntılara yönelik Japonya'da geliştirilen "İnfty Yazılım Programı" Türkçe'ye uyarlanarak Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. Matematik alanındaki kaynakların dijital ortama aktarılmasıyla görme engelliler, sayısal derslerde de artık söz sahibi olabilecek.

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) Başkanı Emre Taşgın, derneklerinin görme engellilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu belirtti. Görme engellilerde bilgiye erişim sorununun çok fazla olduğunu ifade eden Taşgın, görmeyenler için eğitim teknolojilerinin Türkiye'de yaygınlaşmadığına dikkati çekti.

     

Özellikle matematik kaynaklarına erişimde sıkıntı yaşandığını dile getiren Taşgın, Türkiye'deki görme engellilerin matematik kaynaklarına erişim sorununa Japonya'da geliştirilen bilgisayar yazılımıyla teknolojik çözüm getirileceğini söyledi.

Bu kapsamda düzenlenen toplantıya, görme engellilerin bilgiye erişimi konusunda çalışmalarda bulunan kişilerin yanı sıra matematik ve bilişim gibi alanlardaki uzmanların da katıldığını anlatan Taşgın, "Ülkedeki görme engelli bireyler matematik kaynaklarına erişmekte zorluk çekiyor. İnfty yazılım paketi uzun vadede bir devrim niteliği taşıyacak" dedi.

     

Yazılım paketinin Türkçe'ye uyarlanması halinde, matematik kaynaklarının erişilebilir olarak dijital ortama aktarılacağını anlatan Taşgın, bu amaçla da İnfty Project ekibiyle temasa geçtiklerini, yazılım programının ülkeye kazandırılması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Haberin devamı için linke tıklayınız.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/egitim/27140406.asp

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

İş Arayanlar

iş arayan 623 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Ayşe A.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni

2 gün önce

Bilal B.
Okul Müdürü

Dün

Gökhan G.
Psikolog

2 gün önce

Hümeyra L.
Sekreter

Dün

Rahime Ç.
Sosyal Hizmetler

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.