19-12-2016 |

Google Haritalar Mekân Bilgisinde Tekerlekli Sandalye Erişilebilirliğine de Yer Verecek

Google haritalar mekan bilgisiGoogle Haritalar, pek çok kişinin favori uygulamaları arasında yer alıyor. Kullanıcılar birkaç dokunuşla uygulama üzerinden gerekli yol tarifini alıp kaybolmadan hedeflerine gidebiliyor. Uygulama, şimdi de engelli kullanıcıların işine fazlasıyla yarayacak bir bilgiyi sunmaya başladı. Bundan böyle, Google Haritalar mekan bilgilerinde ilgili mekanın tekerlekli sandalye erişimine uygun olup olmadığını da gösterecek. Söz konusu hizmet, ilk olarak ABD’deki mekanlar için hayata geçti.

Google’ın gerçekleştirdiği bu değişikliğin sadece engelliler için değil, yaşlılar ve bebek sahipleri için de yararlı olacağını söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Söz konusu değişikliğin ilginç yönlerinden birisi de, tamamen Google insiyatifinde geliştirilen bir özellik olmaması. Şirketin uzun yıllardır sürdürdüğü “Yüzde 20 politikası”, Google çalışanlarına bazı yan projeler üzerinde çalışma imkanı veriyor. Google Haritalar mekan bilgileri içinde tekerlekli sandalye erişiminin de gösterilmesi, bu politika çerçevesinde geliştirilen bir özellik niteliğini taşıyor.

“Yüzde 20 politikası” çerçevesinde geliştirilenler arasında Gmail, Google Haberler ve AdSense gibi büyük Google servisleri de bulunuyor. Son girişimin altında Google Drive’ın ürün müdürlerinden Rio Akasaka’nın imzası bulunuyor. Akasaka ve katılımcılardan oluşan küçük ekibi, geçtiğimiz yıl boyunca Google Haritalar’a erişilebilirlik talimatları eklemek için çalışmalar yürüttü.

Google Haritalar mekan bilgilerinin geliştirilmesinde kullanıcılardan yardım bekliyor

Özellik hali hazırda faaliyete geçse de, henüz tüm mekanları kapsamıyor. Google, kapsama alanını genişletmek için “yerel rehberler” tarafından daha fazla bilgi gönderilmesini bekliyor.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

Kaynak: http://www.teknoblog.com

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kullanıcı Görüşleri...

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Çalışanınız sizi yüzüstü bıraktı, ortada mı kaldınız?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...