08-08-2016 |

Engelsiz Hobi Bahçeleri'nden Bereket Fışkırıyor

EKTİKLERİNİ BİÇİYORLAR

Buca Belediyesi “Engelsiz Buca” yaratma hedefinde oluşturduğu “Engelsiz Hobi Bahçesi” projesi ürünlerin bereketi ile göz dolduruyor. Otistik, zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ile her yaştan Alzheimer hastalarının toplumsal yaşama katılımına yönelik hayata geçirilen projeye sahip çıkan Bucalı engelli vatandaşlar, haftada üçgün bahçelerini ziyaret edip, hem tarımsal alanda bilgileniyor, hem de kendi elleriyle büyüttükleri ürünlerini toplamanın keyfini yaşıyor.

Buca Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden, engelli vatandaşların özverili bakımıyla bereket fışkırıyor. İki etap halinde 14 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen, engelli vatandaşların tarımla buluşmasını ve toplumsal yaşama katılımını amaçlayan Engelsiz Hobi Bahçeleri, vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Buca Belediyesi Engelliler Merkezi’nin özel donanımlı araçlarıyla haftada üç gün hobi bahçesini ziyaret eden Bucalı engelli vatandaşlar toprakla buluşmanın keyfini yaşıyor.

 

Kendi elleriyle diktikleri sebze ve meyve fidelerine gözleri gibi bakan engelli vatandaşlar, kullanımlarına uygun olarak düzenlenen alanda tarımla ilgilenip, ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Uzmanlardan tarım eğitimi alıp, aldıkları eğitimi uygulamalı olarak Hobi Bahçeleri’nde pekiştiren engelli vatandaşlar, mahsullerini kendi elleriyle toplayıp, hep birlikte kahvaltılar düzenleyip, ürünlerinin tadına bakıyor.

“EKİNLENLERİN MEYVESİNİ GÖRMEK ÇOK GÜZEL”

Hobi Bahçeleri’nde engelsiz tarım uygulamasına katılan vatandaşlar şehir hayatından kurtulup tarımla, toprakla buluşmalarına imkan sağlayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ediyor.

Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Kaynak: http://buca.bel.tr/Haberler/820/engelsiz-hobi-bahceleri--nden-bereket-fiskiriyor.html

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.