01-11-2014 |

Engellilerin "Ben Her Gün Varım" Projesi Başladı

Ordu Genç Düşler Atölyesi Derneği tarafından bedensel ve zihinsel engellilerin topluma adaptasyonu amacıyla hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen 9 ay süreli uygulanacak ‘Ben Her Gün Varım’ projesi başladı.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayan ve Ordu Üniversitesi, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Altınordu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Ordu Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Ordu Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü, Deniz Yıldızı Zihinsel Engelliler Derneği Başkanlığı ve Ordu Plastik Sanatlar Derneği Başkanlığının proje ortağı olduğu çalışmada ilk konuşmayı Ordu Genç Düşler Atölyesi Derneği Başkanı Serkan Sürmeli yaptı.

Bedenleri ve zihinleri engelli olarak tanımlanan çocukların ne kadar engelli olsa da ruhlarının engelli olmayacağını belirten Sürmeli, dünyada yapılan istatistik çalışmalarında her 4 aileden 1 tanesinin engelli bir yakını olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı.

TÜİK rakamlarına göre, Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’na tekabül eden 9.5 milyon vatandaşın engelli olduğunu belirten Sürmeli, yine yüzde 29.2’sinin ise zihinsel engelli olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

“NEREDE BU ÇOCUKLAR?”

Ordu İl Merkezinde Rehberlik Araştırma Merkezi verilerine göre Ordu’da 1200 civarında zihinsel engelli çocuğun bulunduğunu belirten Sürmeli,”Ne yazık ki sokakta, alışveriş merkezlerinde, kafelerde, kısaca kamuya açık olan yerlerde bu kıymetli çocuklarımızı görmemiz neredeyse imkansızdır. Çünkü bir çok nedenle aileler bu çocuklarımızı toplum içine çıkartmamakta, birçok sıkıntıya yargılanmamak veya ters tepkilerle karşılaşmamak için kendi kendilerine baş etmek zorunda kalmışlardır” diye konuştu.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

AİLELERE EĞİTİM VERİLECEK

Proje kapsamında 400 zihinsel engelli çocuk sahibi aileye manevi destek vererek sorunlarını profesyonel eğitimcilerle çözümlemeye çalışacaklarını, yine 8-15 yaş aralığındaki hafif ve orta düzey zihinsel engelli, gelişim bozukluğu ve down sendromu olan 60 çocuğa yönelik sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler gerçekleştirerek kapalı kapılar ardında hapis hayatı yaşayan değil sosyal hayatın içinde, toplumla içi içe yaşayan bireyler olmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Sürmeli, “Proje kapsamında zihinsel engelli çocuğu olan 100 ailemizle iletişime geçerek ailelerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlayacağız. Ayrıca 60 kişilik, zihinsel engelli çocuğu olan aile grubumuza da deneyimli uzmanlar tarafından, sosyal uyum süreci, iletişim yöntemleri, davranış değiştirme teknikleri ve günlük hayata adaptasyon konularında eğitim verilecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA http://www.haber3.com

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

21 yıllık birikim ve tecrübeyi içeren EÇOP ile tüm işlemlerinizi hızlıca yapın!

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş Arayanlar

iş arayan 670 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Dilya M. J.
Dil ve Konuşma Terapisti

Bugün

Senem A.
Odyolog

2 gün önce

Serhat B.
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Dün

Feryal G. D.
Sınıf Öğretmeni

Bugün

Fatma Z. Y.
Psikolog

İş mi Arıyorsunuz?

Başka bir şehire taşınmayı düşünüyor, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...