21-02-2014 |

Engellilerin Rapor Çilesi Bitiyor!

"Sağlık Bakanlığı'yla yapılan engelli sağlık kurulu raporları çalışması bitmek üzere. Raporlar artık elektronik sisteme geçecek"

        

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, engelli sağlık kurulu raporuna ilişkin Sağlık Bakanlığı'yla yapılan çalışmanın bitmek üzere olduğunu belirterek, raporların artık elektronik sisteme geçeceğini bildirdi.

Başkent Öğretmenevi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) işbirliğiyle "Serebral Palsideki Güncel Yaklaşımlar" konulu aile bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminere, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, SERÇEV Kurucu Başkanı Mehmet Gürkan, serebral palsili çocuklar ve aileleri katıldı.

Burada konuşan Çiftçi, serebral palsilinin ağır ve sıkıntılı bir hastalık olduğunu belirterek, en büyük problemin de engelli raporu alırken yaşandığını söyledi.

Raporlamayla ilgili Bakanlığın iki yıldır hizmet verdiğini hatırlatan Çiftçi, raporlama konusunda bütün problemleri ortadan kaldıracak çalışma başlattıklarını ifade etti. Sağlık Bakanlığı'yla yapılan engelli sağlık kurulu raporu çalışmasının bitmek üzere olduğunu dile getiren Çiftçi, "Raporlar artık elektronik sisteme geçecek. Daha önceden alınan rapor bir kağıt olarak hastanede bir kenarda kalıyordu. Eleman sisteme girerse bizim veri tabanımıza düşüyordu, girmezse alamıyorduk. Elektronik sistemle alındığı anda bilgisayara geçecek" dedi.

-"Fonksiyon kayıplarına yönelik çalışma da yapıldı"

Hastanelerdeki bu sistemle yapılan işlemlerin şeffaf şekilde Türkiye'nin her yerinde görülebileceğini ifade eden Çiftçi, çocuk raporlamasının da yetişkinden ayrıldığını vurguladı.

Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Fonksiyon kayıplarına yönelik çalışma yapıldığını da anlatan Çiftçi, engellilik oranlarındaki yüzdelerle yapılan hizmetin ortadan kaldırılacağını söyledi. Fonksiyon kayıplarını raporlamalarda tanımladıklarını ifade eden Çitçi, "Her bir fonksiyon kaybının karşılığı olacak. Devletin sunduğu hizmet alanlarını da tanımladık. Böylece, kim vergi muafiyetine tabi olacak, kim eğitim hakkından yararlanabilecek, kim evde bakım aylığı alacak, engelli maaşı alacak, bütün bu soruların cevabı verilmiş oluyor. Bu hizmetlere erişimde büyük bir kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

MEB'le özel rehabilitasyon merkezlerinin fonksiyonlarının iyileştirilmesine yönelik çalışma yaptıklarını belirten Çiftçi, "Teorik eğitimi, okullardaki kaynaştırma programlarına yani MEB'e bırakıyoruz, kişinin kendi ayakları üzerinde duracağı çalışmaları da özel rehabilitasyon merkezlerine bırakıyoruz" ifadesini kullandı.

Programda serebral palsili Yusuf Samet İlerisoy'da hastalık süresince yaşadığı sıkıntıları ve elde ettiği başarıları anlattı.

Seminerde, alanında uzman hekimler serebral palsilideki güncel yaklaşımlar konusunda aileleri bilgilendirdi.

Kaynak: AA http://www.memurlar.net

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
İş Arayanlar

iş arayan 616 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

İrem M.
Uzman Öğretici

Bugün

Emel I.
Büro Memuru

Bugün

Muhsin Ö.
Ergoterapist

Dün

Zehra Y.
Sosyal Hizmet Uzmanı

Bugün

Hazal A.
Odyolog

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.