22-06-2015 |

Engelli Sporcuya Çok Özel Destek

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Gazi Üniversitesi'nin ortaklığında hazırlanan ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı'nca desteklenen "Öncü Ankara: Entegre Engelli Sporcu Destek Birimi projesi" yoğun ilgiyle başladı. Geçen yıl yine ajansın desteklediği ve Mart 2013 döneminde başarılı bir şekilde tamamlanan "Ankara Engel Tanımaz" projesinin daha kapsamlı ve sistematik bir altyapı çerçevesinde genişletilmesini amaçlayan Öncü Ankara: Entegre Engelli Sporcu Destek Birimi projesi kapsamında değişik branşlarda engelli bireylere birebir ön beceri eğitimi verilmeye başlandı. Projenin koordinatörlüğünü Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güçlü Yavuzcan'ın yaptığı proje tesisinin inşaatına Ekim 2014'te başlanarak Mayıs 2015'te tamamlandı. Hizmete giren "Entegre Engelli Sporcu Destek Birimi"nde 13 spor branşında engelli bireylere randevu sistemine dayalı olarak özel eğitim almış uzman antrenörler eşliğinde birebir spor becerisi eğitimi verilmeye başlandı. Basketbol, voleybol, badminton, tenis, masa tenisi, satranç, okçuluk, taekwondo, judo, cimnastik, yüzme, bilardo ve temel spor eğitimi branşları için özel düzenlenen beceri salonlarında uzman antrenörlere ilave olarak özel eğitim uzmanı, fizyoterapist ve psikolog eşliğinde başlayan eğitimlerin ilk ayında başvuru sayısı 200'e yaklaştı. Türkiye'de ilk kez uygulamaya aktarılacak bu birim sayesinde engelli bireylerin tümüne engel durumlarının özgünlüğüne bağlı olarak özel hazırlanmış salonlarda birebir ön beceri eğitimi sunulması ve böylelikle dezavantajlarından yapmak istedikleri spora ilişkin risk faktörlerinin en aza indirilerek, engellilerin profesyonel spor yaşamlarına sistematik bir temel çerçevesinde adapte edilmesi amaçlanıyor.

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

Bire bir pilot çalışma

Bu yeni sistem engelli aileleri tarafından çok büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılandığını bildiren Proje Koordinatörü Prof. Dr. Güçlü Yavuzcan projeyle ilgili olarak bilgi verdi. Engelli bireye özgü hazırlanacak spor programlarının, engelli bireylerin engel durumları göz önüne alınarak onların ihtiyaçlarına dayalı ve özel olarak hazırlanması gerektiğini belirten Yavuzcan "Projenin hedef grupları Ankara ve çevresinde yasayan ve her türlü engel düzeyine sahip çocuk ve gençler ile aileleridir. Bu çerçevede, proje ekibi ve projenin uzmanları söz konusu çocuk ve gençler ile engel grubu ve sağlık raporuna bağlı olarak bireysel ön beceri eğitim programlarını oluşturacaklar ve merkezde birebir yapılacak pilot çalışmalarla söz konusu programı uygulayacaklardır. Pilot çalışmalar 150'şer kişilik iki grup halinde toplam 300 engelli çocuk ve genç ile yapılacaktır. Yapılacak olan pilot çalışmalar daha önce Ankara Engel Tanımaz projesi kapsamında sertifikalandırılan 41 antrenöre ilave olarak judo, masa tenisi, badminton, bilardo, jimnastik, satranç, okçuluk, tenis, basketbol ve voleybol alanlarında revize edilen yeni programlar çerçevesinde sertifikalandırılacak antrenörler eşliğinde ve özel eğitim salonlarında birebir uygulamalar şeklinde olacaktır. Söz konusu dallarda faaliyet gösterecek beceri salonlarına ilave olarak engelli bireylerin motor becerilerinin ölçülüp değerlendirileceği bir temel beceri eğitim salonu da faaliyet gösterecektir. Ayrıca, söz konusu merkezde ihtiyaç duyulan ilave uzmanlıklar da (özel eğitim uzmanı, psikolog, psikolojik rehberlik ve danışma uzmanı, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist) bütünleşik olarak yer alacaktır" dedi.

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş Arayanlar

iş arayan 623 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

2 gün önce

Kahraman A.
Sosyolog

Bugün

Afra Z. C.
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

2 gün önce

Kevser Y.
Uzman Öğretici

Dün

Betül Ö.
Fizyoterapist

Dün

Melike N. D.
Uzman Öğretici