15-07-2014 |

Engelli Kursiyerler Becerilerini Sergiledi

Mersin’in Bozyazı ilçesinde yürütülmekte olan 'Gönül Elçileri Engellilerle Elele' isimli SODES projesi sona erdi.

Mersin Valiliği Sosyal Destek Projesi kapsamında Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen 'Gönül Elçileri Engellilerle Elele' projesinin sona ermesi nedeniyle Bozyazı Öğretmenevi'nde kursiyerlerin becerileri sergilendi. Sergi sonrası engelli ve ailelerine iftar yemeği verildi.

Proje kapsamında engellilerin yaptıkları resim sergisinin açılış kurdelesini Kaymakam Mustafa Erkayıran kesti. Sergiyi gezen Erkayıran ve daire müdürleri, engellilerin yaptığı resimleri beğendiklerini ifade ettiler. Etkinliğe, tatilini ailesi ile birlikte Bozyazı'da geçiren emekli 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun da katıldı. Projenin yaklaşık 10 aydır devam ettiğini ve bugün projenin sonuna gelindiğini belirten Erkayıran, "Yaklaşık 10 aydır devam eden projenin sonuna geldik. Açılışında da yaptığım konuşmada ben bu projenin sonucunu çok merak ediyorum demiştim. Ve hakikaten başlangıçtan geldiğimiz noktaya baktığımızda çok iyi bir mesafe kat etmişiz” dedi.

Projenin en önemli ayağının engelliler olduğunu ifade eden Erkayıran, “Engelli kardeşlerimizden köyünden dışarı çıkmamış kardeşlerimiz vardı. Köylerinden servislerle alıp Bozyazı’ya okula getirdik, okulda eğitime aldık. Burada sadece eğitim almadılar kendi aralarında sosyalleştiler. Oturup konuştular, dertleştiler. Kendilerini götürmek için gelen servis aracını sürekli beklettiklerini öğrendim. Neden olarak birbirlerinden ayrılmak istememeleri. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin farklı ortamlardan alınıp getirilmeleri kendileri için hakikaten çok şey ifade etti. Bunu gözlemledim. 10 ayın sonunda da resim sergimizi açtık” diye konuştu.

Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Projenin ikinci ayağının ise arka planda engellilerin aileleri olduğunu ifade eden Erkayıran, şöyle devam etti; "Bu proje, ailelere de çok faydası oldu. Üçüncüsü ise eğitmenlerimiz. Eğitmen bir arkadaşımızın kullandığı bir cümle hala hafızamda. ‘Biz onları eğitecektik ancak onlar da bize çok şey öğretti. İnsanın saf, temiz, doğal yapısını öğrendik’ dedi. Dolaysıyla bu proje ucundan kıyısından ilgilenen herkese beklemediğimiz faydalar sağladı. Bugün sona eren ve faydasını gördüğüm bu projenin seneye de devamı için gereken çalışmaları yapacağım. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Yapılan konuşmanın ardından İftar yemeği verildi. İftar yemeği sonrası engeliler vurmalı çalgılarda ve halk oyunlarında hünerlerini sergilediler. Kaymakam Erkayıran da engellileri halk oyunlarında yalnız bırakmayarak beraber oynadı. Programın sonunda Erkayıran, kursiyerlere çeşitli ödüller verdi.

Kaynak: İHA http://www.haber3.com

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.