12-10-2016 |

Engelli Aktivistlerden Protesto Eylemi

Malatya'da bazı kurumlarda engellilerin girişi için hazırlanan rampaların sorunlu olduğunu ileri süren bir grup engelli aktivist bu durumu protesto etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesinin eski Başkanı Ali Haydar Koyun ile bir grup engelli aktivist, İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı içinde eylem yaptı. Burada engelli aktivistler adına bir açıklama yapan Ali Haydar Koyun, son birkaç yıldır Malatya'da yapılan bazı yatırımlarda engellilerin göz ardı edildiğini savundu. Güzel projelerde engellilerin düşünülmeyerek hizmette ayrımcılık yapıldığını ileri süren Koyun, "Tüm cadde ve sokaklarda yapılan yaya kaldırımları, belediye konferans salonunu, Nikah Sarayı, Hürriyet Parkı, Kernek Parkı, Kernek Külliyesi, Çarmuzu-Kiltepe, Yeşiltepe, Melekbaba ve Salköprü Semt Konakları, Sanat Sokağındaki tüm binaların kısacası yapılan tüm yerler incelediğinde hiç birinde engelli insanların düşünmediğini ve dikkate alınmadığını göreceksiniz. Yapılan bu yerlerin ya giriş çıkışı, ya asansörü, ya tuvaleti, ya rampaları, ya zemin kaplaması ya da kapılarında sorun olduğunu, engellilerle ilgili hiçbir standartlara uyulmadığını göreceksiniz" dedi.

Koyun, "Yapılan hiçbir projelerde bizleri düşünmeyerek Anayasanın eşitlikle ilgili 10.maddesine ve 5378 sayılı Engelliler Kanununa göre suç işleyen kurumları yasaları uygulamakla mükellef olan yetkililer başta olmak üzere tüm Malatya kamuoyuna şikayet ediyor ve diyoruz ki, tek istediğimiz engelsiz bir Malatya'da insanca ve insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşam koşulları istemektir. Eğer bunu istemek suçsa bizler suçluyuz. Yok, bunlar suç değilse o zaman bunları bize sağlamayan ve yasaların engellilerle ilgili verdiği sorumlulukları yerine getirmeyen sizler suçlusunuz" diye konuştu.

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

Kaynak: http://www.timeturk.com/engelli-aktivistlerden-protesto-eylemi/haber-326995

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İş Arayanlar

iş arayan 669 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Musa E.
Okul Müdürü

Dün

Gökhan G.
Psikolog

Dün

Nesrin G. A.
Özel Eğitim Öğretmeni

3 gün önce

Nazife D.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Dün

Feryal G. D.
Sınıf Öğretmeni

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Kullanıcı Görüşleri...

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın