24-10-2014 |

Down Sendromlu Pelin Atakan'a Fahri Doktora

Down sendromlu genç yazar Pelin Atakan’a İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından üniversitenin Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen törenle fahri doktora diploması verildi.

Çocukluğu ve gençliğinde gökyüzünden seçtiği bir yıldıza hayatını anlatan ve ilk kitabı ’Pelince Artık Yalnız Değilim’ adlı günlüğü ile yayın hayatına merhaba diyen down sendromlu genç yazar Pelin Atakan, fahri doktora diplomasını Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz’ün elinden aldı.

Törende bir konuşma yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç konuşmasında başarının önemine dikkat çekti. Başarmanın çok keyifli bir duygu olduğunu, bazı zorluklarla mücadele ederek başarıya ulaşmanın daha da keyifli olduğunu dile getiren Çalkılıç şunları söyledi: “İşte bugün burada bir başarının öyküsünü dinleyeceğiz. Genç bir kız zorluklarla başlıyor, devlet memuru oluyor, Kitap yazıyor ve gerçekten önemli noktalara geliyor. Ben buradan özellikle öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Sizleri Sabah erken saatlerinden, akşama kadar burada ağırlıyoruz, ders veriyoruz, eğitim veriyoruz. Mezun olduktan sonra faydalı olsun diye. Ama asıl dersi bugün alacaksınız sevgili Pelin’den, çok önemli bir hayat dersi. Mesela İletişim Fakülteleri… 50’nin üzerinde fakülteden çok sayıda öğrenci mezun oluyor. Öğrencilerimizden şunu duyuyorum, ‘’Bu kadar dar bir sektörde nasıl bir imkân bulacağız’’ diyorlar… İşte buna en güzel cevap sevgili Pelin… Hayal kurdu, heyecan duydu ve bugün aramızda kitabı olan bir yazar ve akademik bir kimliğe bürünen bir genç kız olarak karşımızda duruyor. Demek ki, muhtaç olduğunuz kudret mutlaka ve mutlaka içinizde. Yeter ki hayalini kurun, heyecanını duyun’’ diye konuştu.

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.
Mevlânâ’nin bir sözünü de paylaşan Çalkılıç şöyle devam etti: “Mevlânâ diyor ki, ay doğmuyorsa yüzüne, güneş doğmuyorsa pencerene, kabahati ne güneşte ne ayda ara, şüphesiz ki gözlerindeki perdeyi arala. Pelin bunu başardı. Gözlerindeki perdeyi araladı ve çok iyi bir noktaya geldi. Ama bu hikâye sadece Pelin’in hikâyesi değil. Pelin başardı, alkışlanacak bir başarısı var. Ama bir de annesi var. Bence Pelin’in başarısı alkışlanacaksa, annesinin başarısı ayakta alkışlanacak’’ dedi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Hüsnü Gündüz fahri diploma takdimi ve cübbe giydirilmesinden önce kısa bir konuşma yaptı. Prof. Gündüz, “Pelin artık yalnız değil. O İstanbul Yeni Yüzyıl ailesinin bir ferdi. Aramıza hoş geldin diyoruz” ifadelerini kullandı. Üniversitelerin yalnızca öğretim değil, aynı zamanda birer eğitim kurumu olduklarını hatırlatan Prof. Dr. H. Hüsnü Gündüz şunları söyledi: “Bu çerçevede sanayi kuruluşları, sosyal kuruluşlar ve STK’larla işbirliği yaparız. Bu çalışmalar esnasında toplum içinde gizli kalmış bazı yıldızları bulup ortaya çıkarmak da, üniversitelerin görevlerindendir. İşte Pelin de bu yıldızlardan bir tanesi. Bugün onun hatta bizim de onur günümüz’’ diye konuştu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Akgül, Pelin Atakan’a fahri doktora verilmesinin gerekçesini anlatırken, “Pelin’in yaşamın zorluklarına karşı göstermiş olduğu Pelin’ce tavrı bizi gerçekten çok etkiledi. Çünkü Pelin ‘’Ben tek başıma ülkem için ne yapabilirim ki?’’ demeyip, duygularını kalemiyle buluşturdu. Daha 7. Sınıf öğrencisiydi… Bu buluşma onun toplumla kurduğu iletişimi gerçekten ciddi oranda güçlendirdi. İşte buydu, bizim bu ödülü düşünmemizdeki temel gerekçe.” diye konuştu.

Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.
Babıâli Kültür Yayıncılık Yayın Yönetmeni İbrahim Cebeci ise konuşmasında Pelin Akatan’ın kitabından bir bölüm okudu. Pelin’in yazar olmayı arzuladığı satırların yer aldığı ‘’Pelin’i ve ailesini ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ni tebrik ediyorum, kucak dolusu sevgiler iletiyorum. Biz yayınevi olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde kitabın dağıtım ve tanıtımını hakkıyla gerçekleştireceğiz” dedi.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin törene katılamayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın selamlarını iletti. İl Müdürü İnaltekin ülkemizde engellilere, yaşlılara ve diğer sosyal kesimlere yönelik hem yasal düzenlemelerin hem de hizmetleri daha yaygın hale getirildiğini kaydetti ve toplumun tüm kesimlerinin bu konuya duyarlı davranması gerektiğini ifade etti.

Haberin devamı için linke tıklayınız.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Eleman mı Arıyorsunuz?

Çalışanınız sizi yüzüstü bıraktı, ortada mı kaldınız?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi