03-01-2015 |

Bakanlıktan Engelli Vatandaşa: Paramızı Faiziyle Geri Ver!

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yüzde 92 oranında engelli olan Mediha Erdoğan için ödenen evde bakım ücretini 'gelir aşımı' nedeniyle kesti. Müdürlük, 2012-2014 yılları arasında ödenmiş olan 12 bin 113 liralık evde bakım ücretini faiziyle birlikte geri istedi.

RADİKAL - 18 yaşındayken kas hastalığına yakalanan Mediha Erdoğan 32 yaşında hastalığı ilerlediği için yürüyemez hale geldi. Mediha Erdoğan’a kız kardeşi Melahat Erdoğan bakmaya başladı.

2009 yılında Erdoğan’a yüzde 92 ağır engelli raporu verildi. Aralık 2012 yılında, 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamında aylık geliri asgari ücretin üçte ikisinden az olan Mediha Erdoğan’a baktığı için kardeş Melahat Erdoğan’a evde bakım ücreti bağlandı. Kardeşinin bütün bakımını üstlenen Melahat Erdoğan 2 yıl boyunca evde bakım ücreti almaya başladı. Aralık 2014 tarihinde bakım ücretini almak için bankaya giden Melahat Erdoğan ücretin yatmadığını görünce İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Erdoğan’a gelir aşımı nedeniyle ücretin kesildiğini bildirerek, 2 yıl boyunca aldığı bakım ücretini faiziyle birlikte geri istedi.

12 BİN 113 LİRA İSTENİYOR

Kendilerinden geri istenilen 12 bin 113 liralıyı ödeyemeyecek durumda olduklarını belirten engelli Mediha Erdoğan, ‘’bize Aralık 2012 tarihinde aylık bağlandı. İki yıl boyunca bu parayı aldık. Ancak şimdi verdikleri bütün parayı geri istiyorlar. Madem gelirimiz yüksekti neden bu aylık bağlandı? Bize gelirimizin yükseldiğini ve bu nedenle ayılığın kesildiğini söylediler. Yasal olarak bu aylığı almamız için kişi başı aylık gelirimizin 540 liranın altında olması lazım. Biz bu evde üç kişi oturuyoruz. Bizim kişi başı aylık gelirimiz 430 lira. Hangi mantıkla bize verdikleri parayı geri istiyorlar anlayamıyorum. Bu paraya ödeyecek durumumuz yok. Cezanın iptal edilmesi ve aylığın tekrar bağlanması için gerekirse dava açacağız’’ dedi.

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

PARAYI ÖDEMEYİNCE BAKANLIK DAVA AÇTI

Gelir aşımı nedeniyle kendisi için verilen bakım ücreti kesilen ve kendisinden 11 bin 298 liralık bakım ücreti geri istenilen bir başka mağdur da Aysel Kılıç. Yüzde 80 oranında engelli olan Aysel Kılıç için annesi Melahat Kılıç’a Aralık 2011 yılında bakım ücreti bağlandı. 2013 yılına kadar Aysel Kılıç adına anne Melahat Kılıç’a toplam 11 bin 298 lira bakım ücreti verildi. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2013 yılında gelir aşımı nedeniyle Aysel Kılıç’ın bakım aylığını keserek kendisi için ödenen 11 bin 298 lirayı faiziyle geri istedi. Kendisinden İstenilen 12 bin 768 lirayı geri ödeyemeyen Kılıç hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2013 yılında dava açıldı. Kılıç, Gaziosmanpaşa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya itiraz edince dava 24 Mart 2015 tarihine ertelendi. Faiziyle istenilen parayı geri ödeyemeyeceğini söyleyen Aysel Kılıç dava hakkında, ‘önce bize aylık bağladılar sonra da gelirimiz yüksek diye kestiler. Burada bir haksızlık söz konusu. Bu parayı ödeyecek gücüm yok’ dedi.

Haberin devamı için linke tıklayınız.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Kullanıcı Görüşleri...
İş Arayanlar

iş arayan 635 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Melike N. D.
Uzman Öğretici

Bugün

Mehmet M.
Uzman Öğretici

Bugün

Ulaş G.
Ergoterapist

Bugün

Merve N. Ş.
Uzman Öğretici

Dün

Meftune S.
Çocuk Gelişimcisi

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.