07-02-2015 |

Avea'nın Alanında Bir İlke İmza Atan "Sesli Adımlar"

Avea'nın alanında bir ilke imza atan "Sesli Adımlar" ve "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projeleri 2015 GSMA Ödülleri finalinde!

• Avea, "Sesli Adımlar" uygulaması ve "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projesiyle Dünya GSM Birliği (GSMA) 2015 Dünya Mobil Kongresi kapsamında verilecek olan Global Mobil Ödülleri'nde 800'ün üzerinde başvuru arasından finale kaldı.

• Türkiye'de ve dünyada bir ilk olan Sesli Adımlar uygulaması, görme engellilerin yardım almaksızın tek başlarına kolayca sosyalleşmelerini ve özgürleşmelerini mümkün hale getiriyor. Avea, REFUNITE, Ericsson, Asiacell ve Zain Group işbirliğiyle hayata geçirilen "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projesi ise, bölgedeki olumsuz koşullar nedeniyle aile fertlerinden ayrı düşen sığınmacılara mobil iletişim altyapısı ile destek sağlayarak, onları Türkiye'de ve yakın bölgelerdeki aile fertleriyle tekrar bir araya getirmeyi hedefliyor.

Avea, Dünya GSM Birliği (GSMA) 2015 Dünya Mobil Kongresi başlamadan Kongre'ye damgasını vurmaya başladı. Dünya Mobil Kongresi kapsamında verilecek olan ve bu yıl 800'den fazla projenin yarıştığı Global Mobil Ödülleri'nde Avea, "Sesli Adımlar" uygulaması ve "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projesiyle finale kaldı. Bu yıl yirmincisi düzenlenecek olan GSMA ödülleri, mobil teknoloji dünyasının küresel ölçekteki en prestijli ödülü olarak nitelendiriliyor.

"Toplumsal ve Ekonomik Gelişme" kategorisi "En İyi Mobil Ürün-Uygulama" alt başlığında finalde yarışacak Sesli Adımlar uygulaması, Türkiye'de ve dünyada kendi alanında bir ilk oluşuyla dikkat çekiyor. Avea, ayrıca yine aynı kategoride yer alan "Mobil Teknolojilerin Acil Durumlar ve İnsanı Yardım İçin En iyi Kullanımı" alt başlığında REFUNITE, Ericsson, Asiacell ve Zain Group işbirliğiyle hayata geçirilen "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projesine Türkiye'den katılan tek mobil operatör olarak öne çıkıyor.

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

Kayıp Suriyeli sığınmacıları yakınlarıyla buluşturuyor

"Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projesiyle Suriyeli aileler, Refugees United platformunu SMS ve ücretsiz arama yapabilecekleri numaralar aracılığıyla kullanabiliyor. Platform, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara Avea tarafından Arapça ve İngilizce içerikli lokasyon bazlı SMS gönderimleriyle duyuruluyor ve Suriyeli sığınmacıları Refugees United'in Kenya'daki müşteri hizmetlerine kayıt olmaya çağırıyor.

Refugees United müşteri hizmetlerine sığınmacıların kaydı Avea tarafından ücretsiz olarak sağlanan hatlardan ya da sığınmacıların kısa numaraya gönderdikleri ücretsiz SMS'ler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Kaydın ardından kayıp sığınmacıların Refugees United tarafında tespit edilmesiyle sığınmacıların tekrar bir araya getirilmesi sağlanıyor.

Sesli Adımlar, görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor

Avea'nın görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları azaltmak ve onların sosyal hayata uyumunu kolaylaştırmak adına hayata geçirdiği Sesli Adımlar uygulaması, görme engellilere alışveriş merkezlerinde bulundukları noktayı adım adım ve sesli olarak belirten bir kılavuz olarak geliştirildi. Uygulama 16 ülkede toplam 196 alışveriş merkeziyle Avrupa'da sektör lideri olan ECE Grubu'nun iştiraki ECE Türkiye ile birlikte hayata geçirildi.

"Toplumsal ve Ekonomik Gelişme" kategorisi kapsamında "En İyi Mobil Ürün-Uygulama" alt başlığında finalde yarışacak olan uygulama, ilk olarak Türkiye'de altı alışveriş merkezinde görme engelli vatandaşların hizmetine sunuldu. Avea'nın teknolojik altyapısıyla, BoniBeacon ağı üzerinden iBeacon / Bluetooth-Low-Energy Smart Beacon'lar kullanılarak dünyada kendi alanında ilk defa Türkiye'de gerçekleştirilen uygulama, abonesi olunan operatörden bağımsız olarak tüm görme engelliler tarafından kullanılabiliyor. Sesli Adımlar uygulaması, mobil uygulama üzerinden konum bulma ve mağaza sorgulama imkânı sağlıyor. Uygulama bu sayede görme engellilerin yardım almaksızın tek başlarına kolayca sosyalleşmelerini ve daha da özgürleşmelerini mümkün hale getiriyor.

Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.

İngilizce ve Türkçe desteğine sahip olan Sesli Adımlar uygulamasının hastane, havaalanı, otel ve devlet binaları gibi yapılarda da yaygınlaşması hedefleniyor.

Sesli Adımlar uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirmek mümkün:

App Store Linki: https://itunes.apple.com/tr/app/sesli-ad-mlar/id915304189?mt=8

Google Play Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.boni.sesliadimlar&hl=tr

Kaynak: http://www.aveamedyamerkezi.com

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
İş mi Arıyorsunuz?

Başka bir şehire taşınmayı düşünüyor, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.